Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Υπάρχει καταγραφή συνομιλιών.. που στοιχειοθετεί την ηθική αυτουργία λένε τωρα..

 

Αν δεν θέσουμε τον δάκτυλο επί του τύπου των ήλων εδώ στον Κλύδωνα δεν μας πείθουν οι δηλώσεις..



Περιστατικά που αποδεικνύουν την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, περιλαμβάνει το εννέα σελίδων πόρισμα που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτυχία Κουτζαμάνη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης. Στο πόρισμα γίνεται αναδρομή στην 26χρονη πορεία της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα στοιχεία, που προκύπτουν από καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος,  αφορούν δέκα ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.


 

Στο πόρισμα, στο οποίο περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της ΧΑ, ο επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, περιγράφεται ως «Fuehrer - Prinz» (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του τη θεωρία του ηγέτη.
 

Ως υπαρχηγός της οργάνωσης Χρυσής Αυγής φέρεται ο καταζητούμενος βουλευτής Χρήστος Παππάς.
 

Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις  όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία.
Επιπλέον, φωτογραφίζονται και άλλα πρόσωπα.
 

Ως χρονική αφετηρία δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.

Δεν υπάρχουν σχόλια: