Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 5,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !!


 Περισυνέλλεγε bitcoin όταν αυτό δεν είχε καμιά αξία και τα πέταξε από λάθος οταν αυτό κόστιζε χίλια δολάρια το ένα!!


 Τώρα ψάχνει στα κουπίδια της πόλης για τον σκληρό του δίσκο ως ρακοσυλλέκτης..



Πάνω από 5,5 εκατομμύρια ευρώ πέταξε στα σκουπίδια, ενας νεαρός από το Νιούπορτ της Ουαλίας, ο Τζέιμς Χάουελς καθώς κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου «ξεκαθαρίσματος» στο σπίτι του πέταξε έναν σκληρό δίσκο μέσα στον οποίο είχε συγκεντρώσει από το 2009 περίπου 7.500 εικονικά νομίσματα bitcoin.

 




 
Ο 28χρονος είχε αρχίσει να συλλέγει bitcoin το 2009, όταν δηλαδή το εικονικό νόμισμα δεν είχε καμία αξία και σταμάτησε έναν χρόνο αργότερα, όταν χάλασε ο υπολογιστής του. Τον σκληρό όμως δίσκο τον φύλαξε σε ένα συρτάρι και μετά από λίγο καιρό ξέχασε ακόμη και την ύπαρξή του με αποτέλεσμα τον περασμένο Ιούλιο να τον πετάξει στα σκουπίδια την ώρα που ξεκαθάριζε το σπίτι του.

Όταν ο νεαρός αντιλήφθηκε το λάθος του και ότι σήμερα η αξία του bitcoin αγγίζει περίπου τα 1.000 δολάρια κατάλαβε ότι μέσα στον σκληρό δίσκο που πέταξε στα σκουπίδια υπήρχαν5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αναζητώντας τον θησαυρό του βρήκε ότι ο δίσκος του πετάχτηκε σε ένα χώρο απόρριψης ηλεκτρονικών ειδών στο Νιούπορτ και άρχισε να τον ερευνά προκειμένου να βρει την χαμένη του περιουσία.

 

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο χώρος αυτός έχει το μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο BBC, ο διευθυντής της μονάδας του εξήγησε ότι τα απορρίμματα που έφτασαν εδώ πριν από τρεις με τέσσερις μήνες βρίσκονται πλέον σε βάθος 1-1,5 μέτρου κάτω από άλλα σκουπίδια.

Η μοναδική του ελπίδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι η οργάνωση μιας έρευνας σε μεγάλη κλίμακα. 

«Το κάνουν, όταν αναζητούν αποδείξεις (σ.σ. για εγκλήματα). Όμως αναλαμβάνουν τη δουλειά αυτή 15-20 άνθρωποι, με ειδικές στολές, γερανούς και σκυλιά. Δεν έχω τα μέσα να χρηματοδοτήσω μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πάρω πίσω τα λεφτά μου...» κατέληξε ο παρ' ολίγον εκατομμυριούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: