Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ


Αξιολογήθηκαν, αξιολογήθηκαν και μετά απολύθηκαν κ. πρόεδρε!!




Παράταση των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι τις 9/12 αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, 
καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται αδιάλλακτη τόσο στο ζήτημα των ανατροπών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), 
όσο και στην κινητικότητα όπου ετοιμάζεται να εντάξει το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ,
 με ενδεχόμενες απολύσεις γιατρών.



Ηδη στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έφτασαν τα ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση των υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν ερωτήματα για τα «μεγέθη του προσωπικού», τα «θέματα των υποδομών», τα «μεγέθη των συναλλασσόμενων» και τα «μεγέθη των διαδικασιών». Το ερωτηματολόγιο διαπερνά η λογική της «ιεράρχησης κατά βαθμό σημαντικότητας» για «τα προβλήματα της μονάδας». Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα γίνουν οι επιλογές για τις ίδιες τις μονάδες και το προσωπικό.

Χτες, ο υπουργός Υγείας συνέχισε τις προκλήσεις και τις απειλές στους απεργούς, δηλώνοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν πρόκειται να αφήσει «κανέναν να νομίζει πως μπορεί να εκβιάζει το κράτος». Είπε ακόμα πως το υπουργείο διαθέτει «plan B» σε σχέση με τη στάση των γιατρών και τους απείλησε ότι «δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι, γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο».

Γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα συμμετάσχουν σήμερα στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας, στις 12 μ. Ανάλογη συγκέντρωση γίνεται στις 12 το μεσημέρι, στις Υγειονομικές Περιφέρειες στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 16).

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για το Λεκανοπέδιο Αττικής και κάλυψη των απεργιών που θα γίνουν στην επαρχία, σήμερα, Παρασκευή. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο Υγείας αποφάσισαν επίσης οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο «Δρομοκαΐτειο». Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ θα κάνουν στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) και πριν πάνε στο υπουργείο Υγείας, θα διαδηλώσουν στην Εθνική οδό, έξω απ' το ψυχιατρείο.

Χτες, επίσης, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής έκαναν συγκέντρωση και πορεία στην πόλη, με κατάληξη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: