Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΕΞΗΝΤΑ ΚΟΜΜΑ ΠΕΝΤΕ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Μια ανάσα απέχει η κοινωνία από το να τρώει τις σάρκες της..



Αύξηση 1,1 δισ. σημείωσαν τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς το δημόσιο με τις συνολικές οφειλές να αγγίζουν το πρωτοφανές ποσό των 60,65 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις αρχές του έτους ανήλθε σε 7,284 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.



Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του υπουργείου Οικονομικών να πείσει ότι εντείνει τις προσπάθειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων, μόλις χθες ο γ.γ εσόδων Χάρης Θεοχάρης δηλωσε πως «το 70-75% των ληξιπρόθεσμων χρεών των πολιτών προς το Δημόσιο, ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι ανεπίδεκτα είσπραξης».


Με λίγα λόγια, το σκηνικό που διαμορφώνεται έχει ως εξής:
1.- Οι φορολογούμενοι έχουν πλέον στεγνώσει, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές γιγαντώνονται ανεξέλεγκτα
 
2.- Οι όποιες φορολογικές αποπληρωμές γίνονται πλέον
    
 α/ είτε μέσω δανεισμού (1 στους 2 δανείζεται για να πληρώσει τις κατοχικές υποχρεώσεις του, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες)
    
β/ είτε μέσω "καύσης" των καταθέσεών των φορολογουμένων (μήνα με το μήνα τα ταμιευτήρια των τραπεζών αδειάζουν περίπου κατά 1 δις, κυρίως λόγω της φορολογικής αφαίμαξης των Ελλήνων).
 
3.- Ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες κλείνουν άρον - άρον τις επιχειρήσεις τους, συσσωρεύοντας αναπόφευκτα επιπλέον χρέη που δεν μπορούν να αποπληρώσουν.
 
Σε τι, λοιπόν, προσπαθούν να στηρίξουν τη μαϊμουδιά του "πρωτογενούς πλεονάσματος" οι σαμαρικοί σαλτιμπάγκοι ( με τον κρετινισμό να χτυπάει κόκκινο στην περίπτωση του στουρναριού που ούτε λίγο - ούτε πολύ θεωρεί ότι η νυν φορολόγηση είναι...ανεπαρκής; )
 
Αυτό το δοσιλογικό ακροδεξιό με ψευτο...λενινιστικές καταβολές έκτρωμα που ακούει στο όνομα "κυβέρνηση Σαμαρά" ετοιμάζεται να σκάσει μαζί με τη φούσκα του "πρωτογενούς πλεονάσματος" που έστησε: όχι μόνο η άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου προς ιδιώτες (πάνω από 6 δις τα χρέη) και οι μειώσεις των κρατικών επενδύσεων δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τους πλασματικούς αριθμούς, αλλά οι ΗΔΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ (ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ) ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: