Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΒΑΛΕΝΘΙΑ : ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΕ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ..



Απίστευτο.. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σαμαράς!
Άσπρος λύκος μαύρος λύκος ίδια μούρη έχουν..


Η κυβέρνηση της Βαλένθια είχε αποφασίσει στις 5 Νοεμβρίου το κλείσιμο της RTVV, του μοναδικού σταθμού στη χώρα που εκπέμπει στα καταλανικά, με τους εργαζόμενους να απαντούν με κατάληψη και εκπομπή προγράμματος. Ούτε η αστυνομική εισβολή κατόρθωσε να τους σταματήσει.
H περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα αποφάσισε να κλείσει την περιφερειακή δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο της περιοχής, αφού πρώτα το δικαστήριο είχε κρίνει παράνομη την απόλυση 1000 εκ των 1700 εργαζομένων της RTVV που είχε επιχειρήσει η διοίκηση.


Σε ανακοίνωσή της, η περιφερειακή κυβέρνηση είχε ισχυριστεί πως το κόστος της διατήρησης των θέσεων εργασίας θα έφτανε τα 72 εκατομμύρια, ποσό το οποίο «δεν μπορεί να αντέξει».

Όπως σημειώνε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα advanced-television.com, μετά από αναλυτική αναφορά στην κρίση των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών σε όλη την Ισπανία (λόγω πτώσης διαφήμισης, μειωμένης επιχορήγησης κ.ά.), η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας σκοπεύει να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας των τοπικών σταθμών, προωθώντας την ιδιωτικοποίησή τους και τη δημιουργία ενός παν-ισπανικού δικτύου με μόνο ολιγόωρες τοπικές εκπομπές ανά περιοχή.

Εισβολή της αστυνομίας (πανομοιότυπη με εκείνη στην ΕΡΤ)

Λίγο μετά τη 1:00 ώρα Ελλάδας, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κτήριο της RTVV, εγκλωβίζοντας αρκετούς εργαζόμενους εντός των εγκαταστάσεων και περιορίζοντας τους περισσότερους εκτός.


Η είδηση γρήγορα γίνεται γνωστή και εκατοντάδες εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι άρχιζουν να συρρέουν.

Την ίδια ώρα άτομα της εργοδοσίας μαζί με την αστυνομία κατευθύνονται προς τον Κεντρικό Έλεγχο προκειμένου να ρίξουν το σήμα της RTVV, και πράγματι κατορθώνουν να σιγήσουν το ραδιόφωνο και το ένα από τα 2 κανάλια.

Οι εργαζόμενοι εντός του κτηρίου ανασυντάσσονται γρήγορα και μετακινούν το «ζωντανό» πρόγραμμα στο 2ο κανάλι, από όπου βγάζουν live τους ένστολους να κόβουν τα καλώδια στον Κεντρικό Έλεγχο.








Και η ανακατάληψη Την ίδια ώρα ο συγκεντρωμένος κόσμος ανοίγει την πύλη και εισέρχεται στο προαύλιο του κτηρίου. Οι συνάδελρφοί τους εντός, εντοπίζουν τους υπέυθυνους για τα κομμένα καλώδια στους διαδρόμους έξω από τον Κεντρικό Έλεγχο και τους εκδίωκουν με κυνηγητό στους διαδρόμους, ανακαταλαμβάνοντας τη ροή του προγράμματος. Στις 5.30 περίπου το πρωί και ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση, έγινε αντεπίθεση στο προαύλιο από τον συγκεντρωμένο κόσμο.

 Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν να φυλάνε στριμωγμένοι μια και μόνη είσοδο με όλο το υπόλοιπο κτήριο να βρίσκεται στον έλεγχο των εργαζομένων οι οποίοι ακόμα και αυτή την ώρα συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα. 

«Το ραδιόφωνο έκλεισε, αλλά η τηλεόραση συνεχίζει να εκπέμπει. Παρά τις επανειλημμένες απόπειρες να κοπεί το σήμα, αυτό παραμένει χάρη στην αντίσταση των εργαζομένων», τόνισε εκπρόσωπος των εργαζομένων, προσθέτοντας: 

«Ηταν μια νύχτα θλίψης, αλλά ταυτόχρονα μια νύχτα αξέχαστη και συγκινητική, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να εκπέμπουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: