Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ


 Ξεσηκώνεται όλη η Ελλάδα και βγαίνει με μαύρες σημαίες στους δρόμους




Με μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτύρονται γιατροί στον ΕΟΠΥΥ έξω από τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης, στην Αριστοτέλους.
Στο «χορό» των κινητοποιήσεων βρίσκονται από σήμερα και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσάμης, σε δηλώσεις του, τόνισε: «Οι όλοι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας γυρίζουν τη χώρα και την υγεία δεκαετίες πίσω.

 



Αντί να αξιοποιήσουν το επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει, το απαξιώνουν, το συκοφαντούν και τώρα το εκφοβίζουν».

Στο μεταξύ παράταση των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι τις 9 Δεκέμβρη αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται αδιάλλακτη τόσο στο ζήτημα των ανατροπών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όσο και στην κινητικότητα όπου ετοιμάζεται να εντάξει το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, με ενδεχόμενες απολύσεις γιατρών.


Ήδη στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έφτασαν τα ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση των υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν ερωτήματα για τα «μεγέθη του προσωπικού», τα «θέματα των υποδομών», τα «μεγέθη των συναλλασσόμενων» και τα «μεγέθη των διαδικασιών». Το ερωτηματολόγιο διαπερνά η λογική της «ιεράρχησης κατά βαθμό σημαντικότητας» για «τα προβλήματα της μονάδας». Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα γίνουν οι επιλογές για τις ίδιες τις μονάδες και το προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: