Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΔΕΙΑΣΕ ΣΑΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ


Τελικά είναι υποδεέστεροι των ανδρεικέλων.. Απλώς νούμερα.. Κορδακίζονται και ψευτομαγγίζουν εντός για να μετασχηματίζονται σε πτυελοδοχεία εκτός!!


 Μικροί, άβουλοι, μοιραίοι!!



Στην κυβέρνηση και όχι στην τρόικα «αποδίδει» ο Όλι Ρεν τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά, για απεργίες και απολύσεις, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.
  

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά σε ελληνικά δημοσιεύματα ((17/09/2013) που έθεταν ερωτηματικά για την προέλευση ειδήσεων για αλλαγές στα εργασιακά και συγκεκριμένα στον «περιορισμό του ρόλου που διαδραματίζουν τα ελληνικά συνδικάτα, καθώς επίσης, την εισαγωγή συγκεκριμένης ρύθμισης με την οποία μια απεργία θα κρίνεται παράνομη εάν δεν έχει συμφωνήσει το 51% του συνόλου των εργαζομένων».


 

Στη συνέχεια ρωτούσε την Κομισιόν κατά πόσο «υπάρχουν απαιτήσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και της Τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση για αλλαγές στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο του συνδικαλισμού στην Ελλάδα».

«Τα ζητήματα αυτά», απάντησε ο Όλι Ρεν «δεν αποτελούν μέρος των όρων πολιτικής που συμφωνήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Επιτροπής», αν και παραδέχθηκε ότι στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με την τρόικα γίνεται συζήτηση για την «αγορά εργασίας»…
 
Δείτε αναλυτικότερα:
 
«Θέμα της ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμικές παρεμβάσεις σε συνδικαλιστικές ενώσεις στην Ελλάδα

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) έχει απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένες αλλαγές στον εργασιακό και συνδικαλιστικό νόμο. Πιο συγκεκριμένα, η τρόικα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνονται να ζητούν από τις ελληνικές αρχές τον περιορισμό του ρόλου που διαδραματίζουν τα ελληνικά συνδικάτα, καθώς επίσης την εισαγωγή συγκεκριμένης ρύθμισης με την οποία μια απεργία θα κρίνεται παράνομη εάν δεν έχει συμφωνήσει το 51% του συνόλου των εργαζομένων. Με δεδομένα τα παραπάνω, ερωτάται η Επιτροπή:

Υπάρχουν απαιτήσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση για αλλαγές στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο του συνδικαλισμού στην Ελλάδα; Έχει τεθεί το θέμα θεσμικών παρεμβάσεων σχετικά με τις εκλογές στους εργασιακούς χώρους και στις συνδικαλιστικές ενώσεις;
 
Απάντηση του Όλι Ρεν εξ ονόματος της Επιτροπής:

 

Η Επιτροπή, μαζί με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, συμμετέχει σε τακτικό διάλογο πολιτικής με τις ελληνικές αρχές σχετικά με ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την αγορά εργασίας. Ωστόσο, τα ζητήματα που ανέφερε το Αξιότιμο Μέλος δεν αποτελούν μέρος των όρων πολιτικής που συμφωνήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Επιτροπής εκ μέρους των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: