Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΑ ΜΜΕ: 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΛΙΑΠΗ..


 Με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να σιωπά  ένοχα  σε σχέση με το πόθεν και  έναντι τίνος προκύπτει η πλαστογραφία!!



Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή επέβαλε το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο στον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη για την υπόθεση των πλαστών πινακίδων και του ανασφάλιστου αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως (δηλαδή περίπου 75.000 ευρώ).Ο κ. Λιάπης επέλεξε τελικά να μην παραστεί στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Λιάπης συνελήφθη στις 17 Δεκεμβρίου όταν διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις σε έλεγχο της αστυνομίας. Στις 19 Δεκεμβρίου δεν παρέστη στο δικαστήριο, το οποίο πήρε αναβολή για σήμερα.

 

  Αιτία της απουσίας του πρώην υπουργού ήταν το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Μαλαισία, από όπου επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκευής.

«Ήταν ένα ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης για να ησυχάσω από το δράμα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο, καταλογίζοντάς τους μάλιστα ότι δεν τον άφησαν να… ξεκουραστεί!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία, ενώ του έχουν επιβληθεί και τρία διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα, κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια.


Προηγουμένως ο εισαγγελέας αφού υπογράμμισε πως ρέπει προς το έγκλημα ο Λιάπης είπε: «Αυτός ο πάμπλουτος άνθρωπος αρνήθηκε να πληρώσει ένα τόσο ευτελές ποσό, έκανε πλαστογράφηση πινακίδων, αυτό δείχνει ότι είναι άνθρωπος που ρέπει προς το έγκλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας κατά την διάρκεια της δίκης.

«Όψιμη η αλλαγή συμπεριφοράς του να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, δεν επέτρεψε να τον ελέγξουν» δήλωσε επίσης ο εισαγγελέας.

«Να μην δικάσει το δικαστήριο μόνο για το ονόρε, και για τα ΜΜΕ, αλλά όπως θα δίκαζε τον κάθε συνηθισμένο άνθρωπο. Ήταν μια ανοησία του», δήλωσαν από την πλευρά τους οι συνήγοροι του Μιχάλη Λιάπη αλλά δεν εισακούστηκαν γιατί το ποινικό δίκαιο μόλις τσαλακώθηκε μία εισέτι φορά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: