Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ "ΑΝΘΕΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΑΥΛΗΣ


 Ελβετοί τραπεζίτες και εταιρίες ευκαιρίας στο κάδρο των ανακριτών..


 Συνήγορος Κάντα: Δώσαμε πληθώρα στοιχείων που υπό την αυτονόητη βούληση όλων των θεσμών θα διαλυθεί η διαπλοκή στους εξοπλισμούς! (έτσι νομίζει..) 


 
Οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεράστια έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων φαίνεται πως ουσιαστικά μόλις ξεκίνησαν.

 Μόλις δύο από τα 17 εμπλεκόμενα πρόσωπα -πολιτικά και μη- που κατονόμασε ο Κάντας αναμένεται μετά βεβαιότητος να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Αντίστοιχες με τις περιπτώσεις των Παπαχρήστου και Ευσταθίου, αναμένεται να είναι οι ανακριτικές ενέργειες και για την πλειονότητα των υπολοίπων ατόμων, εις βάρος των οποίων, κατά περίπτωση, είτε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης είτε θα σταλούν κλήσεις προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.
 




Στην απολογία-ποταμό, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, εκτός των καταδικασμένων Ακη Τσοχατζόπουλου και Γιάννη Σμπώκου, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου, κατονόμασε ακόμη 14 πρόσωπα. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Θωμά Λιακουνάκου, ιδιοκτήτη της ΑΧΟΝ και εκπροσώπου της γερμανικής κατασκευάστριας εταιρείας των Leopard 2, για τον οποίο ο Αντ. Κάντας ανέφερε πως ήταν το πρόσωπο που του άφησε στο γραφείο του το σακ βαουαγιάζ με τα 600.000 ευρώ, για την αγορά των αρμάτων. 

Ο Θ. Λιακουνάκος έχει ήδη διαψεύσει την κατάθεση Κάντα, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, την ίδια ώρα που η Δικαιοσύνη προσπαθεί να ελέγξει αν η ιστορία με τη βαλίτσα μπορεί να ταυτοποιηθεί και με κάποιον άλλο τρόπο.
 
Και οι «Ρώσοι»

Στο «κάδρο» των ερευνών έχουν μπει και οι: Κωνσταντίνος Δαφέρμος, εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας των πυραύλων KORNET, Λάμπρος Μπαρτζώκας, υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA (του έδωσε μίζα για το αντιαεροπορικό σύστημα OSA ΑΜΚ), Παύλος Νικολαΐδης, κουμπάρος του Τσοχατζόπουλου, Χρήστος Τούμπας, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και εκπρόσωπος της EMBAER, Κωνσταντίνος Μπαλέρμπας ή Μπολέμπας, σύμβουλος της Ericsson (του έδωσε χρήματα για τα ραντάρ ARTHUR), Φάνης Λυγινός και Oswald, Ελβετοί τραπεζίτες, Κομνόπουλος, μέτοχος της Kestrel, που εκπροσωπούσε την κατασκευάστρια Exocet, και ο επίσης κατηγορούμενος Μιχ. Ματαντός.

Την ίδια ώρα, ο Γ. Μαντζουράνης, συνήγορος του Αντ. Κάντα, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Μετά τα όσα κατέθεσε απολογούμενος ο κ. Κάντας, υπάρχει πληθώρα στοιχείων, που επιτρέπουν και επιβάλλουν στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές να φθάσουν στην άκρη του νήματος της διαπλοκής στο χώρο των εξοπλιστικών προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι υπάρχει η απαραίτητη βούληση σε όλα τα όργανα του κράτους να συμβάλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, στην επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο και στον καταλογισμό ποινικών ευθυνών χωρίς διακρίσεις, επιλεκτική αξιοποίηση ανακριτικών πράξεων και αντιμετώπιση υποθέσεων και προσώπων με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εν ολίγοις, όσοι θέλουν τώρα -με αυστηρή προσήλωση στη νομιμότητα- μπορούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: