Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΣΕΒΝΤΑΛΗΣ

 Εν όψει των διακοσίων χιλιάδων αναγνωστών απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης -κάτι που δείχνει την αξιοπιστία του ιστότοπού μας και μάλιστα καταμεσής ενός ανελέητου ανταγωνισμού - που μας μετασχημάτισαν από μια παρεούλα φίλων σε μια τεράστια υφηλιακή συντροφιά, λέω να κλείσω αυτή την διετία της παρουσίας μας στο χώρο με ότι ξεκινήσαμε: Τον ύμνο στον αρσενικό Έλληνα επαναστάτη. Τον Γιώργη Καραϊσκάκη.. ή για να μην αδικήσω και τους υπολοίπους, από τον Γιώργη τον Καραϊσκάκη ως τον Άρη τον Βελουχιώτη.. Αναφέρομαι στα αρσενικά με τα γκογκόβια που σαν αλέτρια όργωναν τα χωράφια της ελευθερίας και όχι στους σύγχρονους χρηματιστηριακούς φλώρους που όταν κάποιος τους στείλει το Θούριο του Ρήγα θα κοιτάξουν να τον αποτιμήσουν οικονομικά..

 

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011


Καραϊσκάκης: Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω !!!

Με την γλώσσα που τσακίζει σίδερα του Γιώργη του Καραϊσκάκη θα κλείσω απόψε.. Για ν' ανοίξω τις πύλες της ιστορίας σε στιγμές φωτεινές της.. Τότε που άντρες με αρχίδια, επαναστάτες,  όπως ο Άρης ο Καραϊσκάκης ο Κολοκοτρώνης ο Ρήγας και εκατοντάδες άλλοι των απελευθερωτικών μας αγώνων, λαλούσαν του λαού στους δημοτικούς μας ρυθμούς απο τις ραχούλες για να αντηχήσει στην συνείδησή του το ένα και μοναδικό μήνυμα: πως κάλιο να είχε μιας ώρας λεύτερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Και να που πέσαμε ξανά μανά στα ίδια από την αρχή.. Μια κάστα Ελλήνων κηφήνων της άρχουσας τάξης καταβρόχθισαν το καταπέτασμα για να υποδουλώσουν κατόπιν έναν ολόκληρο λαό στην αποπληρωμή των δικών τους χρεών. Αν δεν τους τινάξουμε τώρα σαν σκόνη από τα πέτα μας θα μας καθήσουν στον σβέρκο δια παντός.. Ώσπου να μας συνθλίψουν μέχρις ενός..


 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Χίλια μπράβο για το μήνυμα φίλε Κλύδων!
Τι λες, το κάνουμε ύμνο αυτό το τραγουδάκι, το οποίο πολύ με εκφράζει;
Για σκέψου δεν το ήξερα! Τα καλύτερα χάνω...
Δ.Γ.

Ανώνυμος είπε...
Κι από μένα συγχαρητήρια Κλύδωνα η αλληλογραφία αυτή είναι πραγματική γιατί αν είναι τότε πραγματικά αποκαλύπτεται γιατί ήταν νικηφόρα η επανάσταση των προγόνων μας..

Γιατί είχε άντρες που γαμούσαν και έδερναν!! Άντρες με το Α κεφαλαίο !!
Ανώνυμος είπε...
Η αλληλογραφία είναι γεγονός, υπάρχει και μάλιστα κατά τον τρόπο που αποδίδεται ως προς τους χαρακτηρισμούς. Απλώς ο στιχουργός έχει παρέμβει ποιητικά σε ανώδυνα σημεία για να συνθέσει το τραγούδι..
Να μην σταθούμε εκεί το περιεχόμενο μετρά. Και το περιεχόμενο είναι ένα.. Ή μείς θα τους ξεκάνουμε λέει με δυο λόγια ο Καραϊσκάκης στους αποδέκτες ή θα μας ξεκάνουν αυτοί..
Ανώνυμος είπε...
Γεια και χαρά σου και σένα Κλύδωνα ντερμπεντέρη με τα ωραία σου..
Ανώνυμος είπε...
Συμπατριώτες έχετε δίκιο.. Δύσκολα τα πράγματα για να μην πω άρρωστα καρκινοπαθη που θα μας τελειώσουν..
Αλλά όπως θα βλέπετε οι άνεργοι είναι πάνω από 700 χιλιάδες οι άλλοι της περιοδικής εργασίας άλλοι τόσοι και καμιά τριακοσαριά χιλιάδες που μπορει να έχουν μόνιμη εργασία αλλά μέχρι 700 ευρώ ο μισθός που καταντά χαρτζηλίκι κι αν δεν υπήρχε η οικογένεια θα ψοφουσαμε στους δρόμους..

Κι όμως. Γίνονται συλλαλητήρια διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις κι όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι και στο τέλος θα τους πουμε και επαγγελματίες διαδηλωτές.

Επομένως ή πολύ μαλάκες είμαστε, άρα ασθένεια ανίατη, εντάξει τελειώσαμε ή υπάρχει ακόμη μπαγιόκο κι αυτοί εκεί στο Σύνταγμα το ξέρουν και μας γαμάνε..

Τι επανάσταση να κάνουμε λοιπόν.. Ο κολοκοτρώνης την έκανε αλλά είχε λαό μαζί του..
Ο άρης το ίδιο..
Εμείς με ποιους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: