Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ -ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ"


 Άγνοια δήλωσαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου για τον υποσιτισμό των μαθητών!!


Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισσαίοι υποκριταί...


Με αιτήματα όπως ένα γεύμα για όλα τα παιδιά, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους και δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν σήμερα συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο και Ημαθία.

Στην Αθήνα εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αποφάσεις που έχουν πάρει Σύλλογοι και ΕΛΜΕ μετά από πρόταση της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών.


Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Αττικής. Οι συγκεντρωμένοι ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους από τις ντουντούκες ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπρόσωπους του υπουργείου Εσωτερικών. 

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου δήλωσαν ότι δεν έχουν υπόψη τους περιπτώσεις υποσιτισμού ενώ το πρόβλημα της μετακίνησης είναι θέμα των Περιφερειών και η λύση είναι η πιο πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση. Βγαίνοντας από τη συνάντηση η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων κατήγγειλε τις προκλητικές δηλώσεις των εκπρόσωπων του υπουργείου και δήλωσαν ότι θα επανέλθουν 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η Δ' και η Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, η ΕΛΜΕ Πειραιά, οι Α' και Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «O Σωκράτης», Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Ηλιούπολης - Π. Φαλήρου «Θουκυδίδης».
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, διεκδικώντας μέτρα για τη σίτιση, μεταφορά, κάλυψη αναγκών θέρμανσης, ασφαλή σχολεία μετά από κάλεσμα της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το Δημαρχείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μετά από κάλεσμα των Α', Β' και Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πυλαίας - Χορτιάτη.
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και η ΕΛΜΕ Ζακύνθου στην έδρα της Αντιπεριφέρειας. Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη απαίτησαν να παρέχεται ένα δωρεάν γεύμα σε κάθε μαθητή καθώς και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό φορέα των γονιών τους. Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε καταγραφή των υποσιτιζόμενων παιδιών ανώνυμα προκειμένου η Αντιπεριφέρεια να εξασφαλίσει σε αυτά ένα γεύμα καθημερινά. Ακόμα δήλωσε ότι θα ζητήσει από ιδιώτες γιατρούς στην Αντιπεριφέρεια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. 
Στην Ημαθία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ημαθίας προχωρώντας σε αγωνιστική συγκέντρωση το πρωί, με αιτήματα όπως ένα γεύμα για όλα τα παιδιά, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταγγελία συνολικά του νόμου για την Β’ Θμια Εκπαίδευση, καθώς και της διαδικασίας «αξιολόγησης-χειραγώγησης».  

Στους συγκεντρωμένους χαιρετισμό συμπαράστασης εξέφρασαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ημαθίας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καθώς και ο Συλλόγων Ιατρών του ΕΟΠΥΥ Ν. Ημαθίας, που νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει αγωνιστική συγκέντρωση. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στους δρόμους της Βέροιας με συνθήματα όπως: «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία», «Υγεία  Παιδεία, Ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό». 
Αύριο Παρασκευή, οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ΕΛΜΕ, προχωρούν σε κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις και στην Αθήνα ενάντια στις διαθεσιμότητες και απολύσεις. Οι καθηγητές έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία για τις 7 Φλεβάρη, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: