Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Υποδεικνύουν οι Αμερικανοί τους νέους υπουργούς.. Ακριβώς όπως σε όλα τα προτεκτοράτα τους..



Οποιοσδήποτε συσχετισμός με τα καθ' ημάς είναι απλή σύμπωση...


«Καζάνι που βράζει» είναι η Ουκρανία, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη μερίδα της αστικής τάξης που ανέτρεψε με την ανοιχτή επέμβαση και στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΕΕ και ΗΠΑ τον πρώην Πρόεδρο Β. Γιανουκόβιτς (οποίος στηριζόταν σε άλλη μερίδα της που συνέδεε τα συμφέροντά της με την καπιταλιστική Ρωσία). 
Ετσι, το επίκεντρο της αντιπαράθεσης προσδιορίζεται στις ανατολικές και νότιες ρωσόφωνες περιοχές όπου δεν αναγνωρίζεται η νέα εξουσία.


Χτες, έξω από το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας συγκρούστηκαν οπαδοί και αντίπαλοι της νέας εξουσίας. Περίπου 2.000 άτομα, με τατάρικη καταγωγή κυρίως, επιχείρησαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στη νέα εξουσία του Κιέβου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλούς ρωσόφωνους της περιοχής που τους αποκαλούσαν ληστές και πραξικοπηματίες. 

 Η αστυνομία της περιοχής επέμβηκε για να χωρίσει τις δύο ομάδες, που κινητοποιούνται με εθνοτικά κριτήρια, ενώ αναφέρθηκαν 20 τραυματίες και ένας νεκρός που φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή στη διάρκεια της έντασης.

Στο Κίεβο, ο διορισμένος από τη Βουλή Πρόεδρος Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ ανέλαβε και αρχηγός του στρατού, ενώ η νέα εξουσία σε ένα σόου δήθεν «συμμετοχικής δημοκρατίας» παρουσίασε χτες το βράδυ στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν), πριν πάει σήμερα στη Βουλή, τη σύνθεση της νέας μεταβατικής κυβέρνησης. Αυτή είναι προϊόν συνεργασίας όλων των αστικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εθνικιστικών φασιστικών (κόμμα «Ελευθερία» και «Δεξιός Τομέας», που αποτέλεσαν την ομάδα κρούσης στις συγκρούσεις των προηγούμενων ημερών και συνεχίζουν να προκαλούν πάνοπλοι στους δρόμους.

Προτάθηκε ως πρωθυπουργός ο Αρσένι Γιατσενιούκ, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Τιμοσένκο εκλεκτός των ΗΠΑ (αυτόν είχε επαινέσει η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ όταν είχε πει τα ...«γαλλικά» της για την ΕΕ) και υπουργοί από τα συνεργαζόμενα κόμματα.

Ο νέος επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας, Βαλεντίν Ναλιβαϊσένκο επίσης χτες δήλωσε ότι θα ζητήσουν από τον ΓΓ του ΟΗΕ να εγγυηθεί την ασφάλεια και ακεραιότητα της Ουκρανίας και ειδικά στην Κριμαία, που διατηρεί το καθεστώς αυτόνομης δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: