Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ!!


Λειτουργούν ως εκτελεστές τοκογλυφικών συμβολαίων εδώ και μια τετραετία, αλλά:


...Είναι ..η αντιπολίτευση (!) που πολώνει ακραία το πολιτικό σύστημα..


Πάντα τα σκυλιά γαβγιζαν προστατευτικά για το χέρι που τα τάϊζε...



Σε μια κίνηση κλιμάκωσης της πολιτικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο  καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και όχι κατά της κυβέρνησης όπως τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς  μέσα σε ένα εξάμηνο δεν μπορεί να επαναληφθεί η ίδια πρόταση δυσπιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή αυτή συζητήθηκε και αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Προεδρείου της ΚΟ, ώστε να συζητηθούν διεξοδικότερα οι πτυχές των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με απώτερο στόχο τη δημιουργία κλίματος ακραίας πολιτικής πόλωσης, αξιοποιήσιμης στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών.



Επίσης, με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να στείλει εντός κι εκτός χώρας το μήνυμα ότι σκληραίνει τη στάση του, απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και τους δανειστές καθώς, ύστερα από αυτή την κίνηση είναι με ερωτηματικό η συνεδρίαση τουEurogroup την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, για την εκταμίευση της δόσης(καθώς πρώτα έπρεπε να ψηφιστούν τα «προαπαιτούμενα»).

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής είναι νόμιμο δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κι επομένως δεν ευθύνεται για το ότι η κυβέρνηση επεφύλαξε τόσο στενά περιθώρια στη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – σε απόσταση αναπνοής από το Eurogroup – αλλά όφειλε να δώσει περισσότερο χρόνο για τη συζήτηση ενός πολυνομοσχεδίου το οποίο στην ουσία συνιστά ένα μίνι μνημόνιο, με εγκληματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τη χώρα.


 Δεν μπορεί άλλωστε, σημειώνουν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να καθορίζεται η εσωτερική συνταγματική τάξη από τις ανάγκες και τα χρονοδιαγράμματα των δανειστών.  Με άλλα λόγια η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτει τις κατηγορίες τις κυβέρνησης ότι κινδυνεύει η χώρα από την καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα σημείωσε ότι και άλλες φορές η εκταμίευση της δόσης καθυστέρησε επί μήνες με ευθύνη των δανειστών και η χώρα δεν έπαθε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: