Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ


ΔΗΠΑΚ: Συνθλίβονται τα φαρμακεία τα οποία εκτός από τα φάρμακα παρέχουν και φροντίδες πρωτοβάθμιας υγείας..



Απεργούν και σήμερα οι φαρμακοποιοί αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης που μεταφέρει τη λιανική διάθεση του φαρμάκου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όπως έχει συναποφασίσει με την τρόικα και τον ΟΟΣΑ. Στις 10 το πρωί θα γίνει γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. 

Στην Αττική τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Δευτέρα 31 Μάρτη. Η απεργία διαρκείας ξεκίνησε από τις 27 του Μάρτη και όλες αυτές τις ημέρες το κοινό εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία με ωράριο 8.00 το πρωί με 8.00 το πρωί της επομένης ημέρας.


Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών έχει προτείνει πλαίσιο που -εκτός απ' την απόρριψη των απαιτήσεων του ΟΟΣΑ- θα προβάλλει αντίσταση συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, που υποβαθμίζει τις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επιβάλλει χαράτσια στα λαϊκά στρώματα και συνθλίβει τα φαρμακεία στις γειτονιές, τα οποία -εκτός από φάρμακα- παρέχουν και υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επίσης, η ΔΗΠΑΚ έχει προτείνει όλες οι απεργιακές αποφάσεις να επικυρώνονται μέσα από Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών συλλόγων.

Ταυτόχρονα, η ΔΗΠΑΚ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία στις 9 Απρίλη.
Τις μέρες της απεργίας λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: