Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΣΤΕΥΣΗ - ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Μάχη χαρακωμάτων στην βουλή


Σύσσωμη η αντιπολίτευση αποκαλύπτει την κυβερνητική υποτέλεια και αποχωρεί..


Σύριζα : Πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα..


Κυβέρνηση : Παρελκυστική τακτική..


ΚΚΕ: Συμφωνούμε με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Σύριζα..


Καμμένος: Είστε εκτεθειμένοι και υπόλογοι στον Ελληνικό λαό



Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση μομφής κατά του Γ. Στουρνάρα που ελάχιστα πριν από το τέλος της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό παραβιάζοντας εμφανώς τον κανονισμό εντός του πολιτικού της άγχους να συνεχίσει τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και να γίνει κανονικά η ψηφοφορία. 

Με πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας που ανακοίνωσε την αποχώρηση της Κ.Ο. του κόμματος από την ολομέλεια.

 


Διευκρινίστηκε πάντως ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουν για την ψηφοφορία.
«Η πρόταση μομφής είναι κατά το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής απαράδεκτη και καλούμε τη Βουλή να την απορρίψει ευθύς αμέσως», δήλωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διαφυλάξει τα συμφέροντα της χώρας και να στείλει ένα μήνυμα σταθερότητας», είπε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου θα γίνει κανονικά.

Ο Αλέςης Τσίπρας, αφού αναρωτήθηκε "πόσες φωνές έχει αυτή η κυβέρνηση, ως τι μιλάει ο κ.Βενιζέλος;", ξεκαθάρισε ότι αν απορριφθεί η πρόταση μομφής κατά ου Γ. Στουρνάρα θα καταθέσει νέα, κατά του προεδρείου της Βουλής. 

Για το ίδιο θέμα ο Π. Καμμένος τόνισε ότι η πρόταση μομφής έγινε νόμιμα και τυπικά και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να ξεκινήσει τη συζήτηση. 

Υπέρ του να συζητηθεί άμεσα η πρόταση μομφής τάχθηκε και το ΚΚΕ ενώ η ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά.


Μιλώντας η κ. Παπαρήγα για την πρόταση δυσπιστίας τόνισε τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια: