Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΈΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΕΊΟΥ...


Γράμμα και γραφή από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια


Είναι με μεγάλη μας ανησυχία και συνάμα αγανάκτηση που ακούσαμε την εξαγγελία ότι θα γίνει τη Μεγάλη Παρασκευή, ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΩΝ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ, η λειτουργία του Επιταφείου στον κατεχόμενο και συλημένο Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού, στην παλιά Αμμόχωστο, και στη συνέχεια να γίνει και η περιφορά του Επιταφείου στην κατεχόμενη περιοχή.  Είναι με λύπη μας που είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε με αυτήν την εξέλιξη και να τη σχολιάσουμε προειδοποιώντας για τις συνέπειες.

Αποτελεί και αυτό το γεγονός ακόμη μια πράξη συναισθηματικά αφελή η οποία προσθέτει ακόμη ένα κρίκο στην αλυσίδα υποχωρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την κατοχή, με προδιαγεγραμμένη συνέπεια την αύξηση του βαθμού αποδοχής των κατοχικών δεδομένων και ουσιαστικό βήμα προς αναγνώρισή τους. Ενδεικτικά θέλουμε να θυμίσουμε πως, τέτοιες διευθετήσεις που ευνοούν το παράνομο  καθεστώς και τα παράνομα θεσμικά του όργανα, αντιβαίνουν τις πρόνοιες των Ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας τα οποία με κόπο εξασφαλίσαμε. Προσφέρεται ακόμη ένα διπλωματικό βαρίδι υπερ του παράνομου καθεστώτος να κομπάζει ότι επιτρέπει την ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών μας δικαιωμάτων.

Σαν τέτοιες πολιτικά λανθασμένες πολιτικές πράξεις της Κυπριακής Κυβέρνησης, καθώς και του ίδιου του Λαού ο οποίος απροβλημάτιστα πέφτει στην παγίδα, καταγράφουμε τις ακόλουθες:

·        Κάθε μορφή συναλλαγών θεσμικών Οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα παράνομα αντίστοιχα του παράνομου καθεστώτος
Οι συναντήσεις Κομμάτων, Οργανώσεων, εμποροβιομηχάνων, Κρατικών υπηρεσιών, με τις αντίστοιχες παράνομες στα κατεχόμενα. Σε αυτόν τον τομέα προστίθενται τώρα και οι συναντήσεις και συναλλαγές της Θρησκευτικής Ηγεσίας μας με τον έποικο Μουφτή των κατεχομένων, ο οποίος έχει διακηρυγμένο στόχο να εξισλαμήσει τα κατεχόμενα και ευθύνη για τη σύληση, βεβήλωση και καταστροφή των χώρων λατρείας μας στα κατεχόμενα.
·        Το άνοιγμα και ο τρόπος λειτουργίας των οδοφραγμάτων, δηλαδή η μή ελεύθερη αλλά ελεγχόμενη διακίνηση απο και προς τα κατεχόμενα με ότι συνεπάγεται.
·        Το πήγαινε –έλα στα κατεχόμενα είτε ως επισκέπτες, είτε προσκυνητές, είτε για άλλους λόγους, μέσω του  οποίου δίδεται η ευκαιρία στο παράνομο καθεστώς να ασκεί εξουσία κάθε μορφής επι των εισερχομένων απο τις ελεύθερες περιοχές.
·        Ο  Κανονισμός για την πράσινην γραμμή μέσω του οποίου πέραν της πολιτικής αναβάθμισης  έχει αιμοδοτήσει οικονομικά το παράνομο καθεστώς.
·         Η σιωπηρή έγκριση της Κυπριακής Κυβέρνησης, ως Μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση την οποία γίνονται απευθείας επαφές Αξιωματούχων τόσο του ΟΗΕ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους παράνομους εκπροσώπους του παράνομου Καθεστώτος, τόσο στα κατεχόμενα όσο και στην έδρα του  ΟΗΕ και την Ευρώπη. Μάλιστα μετά την πρόσφατη συμφωνία Νίκου Αναστασιάδη/ Ερογλου άνοιξαν σε αυτές τις επαφές και οι πύλες της Αμερικής και της Ρωσσίας. Αποκτούν νομιμοποίηση καθοδόν προς αναγνώριση της παράνομης οντότητας.
·         Η σιωπηρή αποδοχή εκ μέρους της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, της διεξαγωγής παράνομου απευθείας εμπορίου των Ευρωπαϊκών χωρών με τα κατεχόμενα. Μάλιστα, με την πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη για το «άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου (υπο οποιαδήποτε Διοίκηση) στο εμπόριο», εφόσον αυτή υλοποιηθεί, το μέχρι τώρα παράνομο απευθείας εμπόριο θα νομιμοποιηθεί, δίδοντας το άλλοθι της νομιμότητας στους Ευρωπαίους.
·        Η συνειδητή αποδοχή απο μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ξένων χωρών  των παρανόμων Έγγράφων και συμβόλων του παράνομου καθεστώτος.
·        Η παρασιώπηση και αποενοχοποίηση της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης και εγκληματία πολέμου που είναι  και μετατροπής της σε ενδιαφερόμενο μέρος στην επίλυση μιας τάχα δικοινοτικής διαφοράς.
·        Η ανοχή της πώλησης κατεχομένων περιουσιών στην Τουρκία
·        Η εγκληματική σιωπηρή έγκριση  του Κυπριακού Κράτους προς το τεράστιο  έργο μεταφοράς νερού απο την Τουρκία με την παράνομη κατασκευή εγκαταστάσεων υποδομής , φράγμα και συναφείς κατασκευές, στα Πάναγρα.

Το 2002 οι Τουρκοκύπριοι είχαν επαναστατήσει και εξεγερθεί ενάντια στην κατοχή και η πολιτική ανωριμότητα των Ηγετών μας (ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός  που μπορεί να της αποδώσουμε)  αντί να αξιοποιήσει τον ξεσηκωμό τους και να τον ενισχύσει ενάντια στην Τουρκική κατοχή,  άνοιξε με τις πιο πάνω λανθασμένες πολιτικές πράξεις και ενέργειες , βαλβίδες εκτόνωσης  της αντίδρασης.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι  να  αποδυναμώνεται  η  ισχύς  των  σωστών για την υπόθεσή μας Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας όπως π.χ.  το 541 και 550 και άλλων  και  κατά συνέπεια εξουδετερώνεται ο  συντελεστής ισχύος που μας παρέχουν τέτοια ψηφίσματα στον αντικατοχικό μας αγώνα. Σταθερά η Τουρκία καταφέρνει να ροκανίζει τα αναχώματα που διαθέτουμε απέναντι στη δική της επιθετικότητα. Το Κυπριακό εκφυλίζεται υπέρ των κατοχικών δεδομένων , ενώ  εμείς πανηγυρίζουμε για μια λειτουργία η οποία καθόλου δεν ενοχλεί την κατοχή. Αντίθετα την ευνοεί και θα αποτελέσει και αυτή ακόμη ένα εργαλείο στα χέρια των Τούρκων για να πετύχουν τη συνθηκολόγηση μας.

Καλούμε την Θρησκευτική Ηγεσία , τις Δημοτικές αρχές και τους Αμμοχωστιανούς  συμπατριώτες μας , καθώς και την Κυβέρνηση να κάνουν δεύτερες σκέψεις για τη λειτουργία του Επιταφείου.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: