Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΔΩΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Τεράστιος κι ανεκμετάλλευτος ο ορυκτός πλούτος της χώρας αυτής..



Βάρναλης: Σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ



Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα την Πέμπτη 10 Απρίλη την ανάπτυξη δύναμης 12.000 «κυανόκρανων» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ως μέσο στήριξης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που πραγματοποιούν στη χώρα, εδώ και μήνες, 2.000 στρατιώτες από τη Γαλλία και άλλοι 6.500 στρατιώτες από την «Αφρικανική Ένωση» (ΑΕ) και ετοιμάζεται και ο ευρωστρατός με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και απώτερο στόχο τον τεράστιο αλλά ανεκμετάλλευτο ορυκτό και φυσικό πλούτο.
Με την απόφαση του ΟΗΕ η νέα αποστολή «κυανόκρανων» εξουσιοδοτείται με τη χρήση πυρός για την «προστασία αμάχων και την υποστήριξη της διαδικασίας αφοπλισμού ένοπλων ομάδων» στη χώρα και την «αποκατάσταση της ειρήνης, του νόμου και της τάξης». 

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη μιας χριστιανικής παραστρατιωτικής ομάδας και μαχητές του συνασπισμού των μαχητών Σελεκά στη χώρα αυτή προχθές Τρίτη.
Κάτοικοι της πόλης Ντεκόα, περίπου 300 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Μπανγκί, είπαν ότι οι μάχες ανάμεσα στους χριστιανούς παραστρατιωτικούς και τους μουσουλμάνους μαχητές διήρκεσαν πολλές ώρες από τα ξημερώματα της Τρίτης. Εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού είπαν ότι έθαψαν οκτώ άμαχους στην πόλη μετά τις μάχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: