Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η ΕΞΟΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 
Μιχαλού

Χαρές και πανηγύρια  έχουμε από χθες!!! Όλα τα κανάλια έχουν πιάσει τα τσάμικα και τα καλαματιανά για την περιβόητη έξοδο μας στις αγορές… Ασχέτου βέβαια ότι  το χρέος βρίσκεται στο μη βιώσιμο ποσοστό του 175% του ΑΕΠ  και ο στόχος είναι να φθάσει το 124% του ΑΕΠ έως το 2020. 

Μα τι χαρά είναι αυτή που έχει κατακλύσει τα δελτία ειδήσεων!!! Λες και λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα!!! Και τι έγινε μωρέ που τοεισόδημα του 44% των Ελλήνων βρίσκεται στα τάρταρα , κάτω, δηλαδή, από το όριο της φτώχειας ενώ  το ένα τέταρτο του πληθυσμού φυτοζωεί!!!  Τι μας νοιάζει βρε αδερφέ  για την ανεργία που έχει κολλήσει στο 28% και  όσοι εργάζονται πληρώνονται κατά 50% λιγότερο σε σχέση με τα τελευταία 33 χρόνια.



Ακόμη και τα νέα μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε  η Κυβέρνηση μαζί με την απόλυση 11.000 δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση είναι ψιλοπράγματα μπροστά στην μεγάλη αυτή έξοδο!!!

Καλό βέβαια αυτοί που  έχουν στήσει πάρτι, να μην ξεχνούν ότι η Ελλάδα βγήκε τελευταία φορά στις αγορές, με πενταετή ομόλογα, στις 2-2-2010 και πλήρωσε επιτόκιο 6,10% ( όπου ξεκίνησαν και τα μνημόνια), ενώ μόλις ένα μήνα νωρίτερα (4-1-2010) είχε δανειστεί πενταετή με επιτόκιο 3,534%!!!

Δεν πειράζει όμως γράφει η Μιχαλού στο Ποντίκι, εμείς κάνουμε πάρτι που καταφέραμε να δανειστούμε  με όρους αγγλικού δικαίου με επιτόκιο 4,95%. Αυτά είναι τα ωραία…Τώρα βέβαια το τι σημαίνει να δανειστείς με όρους αγγλικού δικαίου ο  συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης αποκάλυψε ότι με το ελληνικό οι κανόνες λειτουργούν υπέρ του οφειλέτη, ενώ με το αγγλικό υπέρ του δανειστή… Αμ πως!!!

Και σαν να μην φθάνουν όλα αυτά έχεις και τον Μπένι που βγαίνει απ’  εδώ και εκεί και προσπαθεί να πιστωθεί κι αυτός κάτι και από αυτό το μεγάλο success story… Μάλιστα είπε και το ανεπανάληπτο στην προσπάθεια του να μην μείνει στην απέξω: «Θα ανακτήσουμε το βιοτικό επίπεδο που είχαμε πριν το 2010. Δεν γλυτώσαμε άπλα τη χρεοκοπία, θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες»!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: