Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: 38 ΦΙΛΟΡΩΣΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ


Παρανάλωμα του πυρός έγιναν 38 ψυχές από τους εντεταλμένους της Δύσης Ουκρανούς φασίστες


Ραγδαία είναι η κλιμάκωση της βίας στις ανατολικές και νότιες επαρχίες της Ουκρανίας. 32 οι νεκροί από τα επεισόδια στην Οδησσό .Ο στρατός περικύκλωσε την πόλη Σλαβιανσκ στέλνοντας ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων κατερρίφθησαν από τους φιλορώσους αντάρτες.
Νεκροί στην Οδησσό
Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στην Οδησσό της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην πόλη, ενώ στις φλόγες έχει παραδοθεί το κτίριο ενός εργατικού συνδικάτου στην πολη.

 



Μάχες στο Σλαβιάνσκ
«Τα ελικόπετρα κατερρίφθησαν από αγνώστους που χρησιμοποίησαν φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών. Δύο ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Άμυνας στο Κίεβο.

Οι φιλωρώσοι αυτονομιστές έσωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από την κατάρριψη του ελικοπτέρου και τον αιχμάλωτο πιλότο.
 

Στην περιοχή έχουν από χθες αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού, αεροπορία και τεθωρακισμένα.



Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ, ο οποίος κατηγόρησε τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι χρησιμοποιούν μισθοφόρους, δήλωσε ότι η ουκρανική επίθεση αντιμετωπίσθηκε με βαρύ πυροβολικό, καθώς οι αντάρτες χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρες βομβίδων και φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους για να καταρρίψουν το αεροσκάφος.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους αυτονομιστές, οι οποίοι έχουν καταλάβει κτίρια σε όλη την ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονμπάς και ζητούν να διεξαχθεί στις 11 Μαΐου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τουλάχιστον δύο ανατολικών περιφερειών.

Η Ρωσία αρνείται την κατηγορία και χαρακτηρίζει τους αυτονομιστές ρωσόφωνους που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, τα οποία δέχονται επίθεση από τους φιλοδυτικούς ηγέτες του Κιέβου.

Η πόλη του Σλαβιάνσκ έχει περικυκλωθεί και εννέα φυλάκια ελέγχου τρομοκρατών στο Σλαβιάνσκ πέρασαν υπό τον έλεγχο του στρατού, πρόσθεσε ο Αβάκοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: