Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΦΡΑΟΥΛΑΔΩΝ

 
 "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"
 
 
 
 
Σε ανακοίνωση για την απόφαση του δικαστηρίου, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η απόφαση του δικαστηρίου στην Πάτρα είναι προκλητική και επικίνδυνη για την εργατική τάξη. Η δικαιοσύνη, όπως τις περισσότερες φορές, έτσι και τώρα, στάθηκε απέναντι στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της, απέναντι στους μετανάστες, δίνοντας αέρα στα πανιά των μεγαλοτσιφλικάδων.

Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και δέχτηκαν σφαίρες. Διαμαρτυρήθηκαν για την επίθεση και τους απομόνωσαν στα θερμοκήπια καταλύματα χωρίς ρεύμα, τροφή, με απειλές και τρομοκρατία.


Η έμπρακτη στήριξη του ΠΑΜΕ στους μετανάστες της Μανωλάδας το 2013, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έδωσε δύναμη και κουράγιο στους κατατρεγμένους εργάτες για να συνεχίσουν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Το ΠΑΜΕ και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία επανειλημμένα μετέφεραν τρόφιμα στους αποκλεισμένους μετανάστες για να τους εκφράσουν όχι μόνο την ηθική, αλλά και την έμπρακτη στήριξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας στην κυβέρνηση, που έχει εγκληματικές ευθύνες για τις άθλιες συνθήκες όπου έμεναν και εργάζονταν οι μετανάστες, έδειξαν ότι η εργατική τάξη μπορεί να στηρίζεται μόνο στον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα, στην κοινή δράση και στάση απέναντι στον κοινό αντίπαλο και όχι στις κυβερνήσεις που δέχονται τους φραουλάδες - μεγαλοτσιφλικάδες και τους στρώνουν κόκκινο χαλί, δίνοντάς τους απλόχερα τα πάντα και στους εργάτες όχι μόνο κατεβάζουν τα ρολά, αλλά εξαπολύουν άγρια πογκρόμ και μηχανισμούς εκμετάλλευσης.

Η σημερινή αθωωτική απόφαση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως για μας, για την εργατική τάξη "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" και όχι τα κέρδη των μεγαλοτσιφλικάδων, των μπράβων τους και των μηχανισμών που στήνει η κυβέρνηση για να διευκολύνει την εκμετάλλευση των κατατρεγμένων μεταναστών, αλλά και των Ελλήνων εργατών.

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό όλων των εργατών, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης. Οι όποιες δικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν να εμποδίσουν την ανάγκη του οργανωμένου ταξικού αγώνα, αλλά αντίθετα αποδεικνύουν περίτρανα την ανάγκη συσπείρωσης του συλλογικού αγώνα, την ανάγκη κοινού αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών, κόντρα στις αιτίες και το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: