Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ



Απονέμουν παράσημο σε «κηπουρό» του Ψυχάρη

 Ρεπορτάζ Styx



  Σφοδρή πολιτική σύγκρουση σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όταν η πρόεδρος της Ένωσης Μ. Αντωνιάδου πρότεινε, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ να απονεμηθεί το ανώτατο παράσημο «Χρυσός Ξενοφών» στον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων  Β. Μουλόπουλο, «επειδή είχε διατελέσει για ένα διάστημα πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ».



  Την ώρα που επιχειρούνται εκατοντάδες απολύσεις μέσω συγχωνεύσεων εκδοτικών ομίλων  και τηλεοπτικών σταθμών, δημιουργούνται καρτέλ στην ενημέρωση με στόχο την πλήρη και χωρίς προσχήματα χειραγώγηση της κοινής γνώμης  οι υποδυόμενοi τους εκπροσώπους των  εργαζομένων,  απονέμουν εύσημα στους πρωτομάστορες και τους κηπουρούς των βαρόνων.

  Την πρωτοφανή διαδικασία κατήγγειλε ο Δημήτρης Τσαλαπάτης, μέλος του ΔΣ, πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και  Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, επισημαίνοντας  ότι:
 

# ο συγκεκριμένος, μαζί με άλλα  διευθυντικά στελέχη το 2008,  σε κοινό ψηφοδέλτιο «αναδείχθηκαν» σε διοίκηση της Oμοσπονδίας, γεγονός που προκάλεσε τις τραγικές εξελίξεις που ακολούθησαν στην ΕΣΗΕΑ και τον κλάδο από το 2009 και συνεχίζονται (τσουνάμι με απολύσεις , κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, απλήρωτοι όσοι εργάζονται ακόμη, σφαγή στις συντάξεις  και βεβαίως το ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ , κ.ά)...
 

# ο υποψήφιος για βράβευση,  μέχρι το 2008 ήταν μέλος του διευθυντικού επιτελείου  του εκδότη της εφημερίδας το «Βήμα», στη συνέχεια παραιτήθηκε για να γίνει υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα , είναι, όπως έχει ανακοινωθεί μέλος της ομάδος για τα ΜΜΕ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επέστρεψε ως Α΄ αντιπρόεδρος του Σταύρου Ψυχάρη, στην Ένωση των Ιδιοκτητών, που μετατρέπεται, με καταστατική τροποποίηση σε πόλο συγκέντρωσης  και ελέγχου όλων των ΜΜΕ .
 

# ο συγκεκριμένος, είχε ταχθεί υπέρ της  είσπραξης 10 % από τους πόρους των δημοσιογραφικών ταμείων,  που καθιέρωσε η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή (του νεώτερου), καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.

  Η πρόταση για βράβευση, αφορά σε όλους τους εν ζωή πρώην προέδρους της ΠΟΕΣΥ αλλά  και της ΕΣΗΕΑ, αλλά είναι στην ουσία άλλοθι  για την αποκατάσταση του στενού συνεργάτη του Προέδρου του ΔΟΛ .
 

  Προδίδει όμως  και την ανοιχτή υποστήριξη του Σύριζα στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, που κάθε πρωτοβουλία της -ως πολιτικού τέκνου Μπαλτάκου- υιοθετείται,
 χωρίς δεύτερη κουβέντα από τους εκπροσώπους του Σύριζα στο ΔΣ  της  ΕΣΗΕΑ.
 

 Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε,  δίπλα στην εκκωφαντική σιωπή απέναντι σε όλα αυτά της ΓΓ  Μ. Κατσίμη, η έκρηξη του Γ. Γιουκάκη που προσπάθησε να δώσει κάλυψη στην παρουσία του Β. Μουλόπουλου στο κλαμπ των εργοδοτών, επειδή, όπως είπε, έχει την ιδιότητα  του προέδρου της Α.Ε που εκδίδει το πολιτικό  δημοσιογραφικό όργανο (ΑΥΓΗ Α.Ε) της αξιωματικής  αντιπολίτευσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: