Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ:


Ο κόσμος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με το όνειδος!!


«Παιδιά σκοτώθηκαν ενώ κοιμούνταν δίπλα στους γονείς τους στο πάτωμα τάξης σε σχολείο που λειτουργεί ως καταφύγιο του ΟΗΕ. Παιδιά σκοτώθηκαν στον ύπνο τους: αυτό είναι ύβρις για όλους μας, πηγή ντροπής παγκοσμίως. Σήμερα ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με το όνειδος» είπε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) Πιερ Κράχενμπουλ για το Ισραήλ και το νέο μακελειό αμάχων σε σχολείο που λειτουργούσε ως καταφύγιο του ΟΗΕ. Το Ισραήλ συνέχισε τις επιθέσεις και κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκεχειρίας βομβαρδίζοντας την αγορά της Σετζάγια.




Από την νέα Ισραηλινή θηριωδία, τον βομβαρδισμό στο σχολείο που λειτουργούσε ως καταφύγιο του ΟΗΕ έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 90. Οι ισραηλινές δυνάμεις γνώριζαν ότι πρόκειται για καταφύγιο καθώς είχαν ενημερωθεί 17 φορές για την ακριβή θέση του σχολείου και ενημερώθηκαν και λίγη ώρα πριν από την επίθεση, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό  ως «εξωφρεντικό και απαράδεκτο» ζητώντας να καθοριστούν οι υπαίτιοι και να αποδοθεί Δικαιοσύνη.


«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναίσχυντο από το να επιτίθεσαι σε παιδιά που κοιμούνται» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.


Είναι η έκτη φορά που σχολείο του ΟΗΕ δέχεται επίθεση. «Το προσωπικό μας, οι άνθρωποι που ηγούνται της ανθρωπιστικής αποστολής σκοτώνονται. Τα καταφύγιά μας είναι κατάμεστα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μπορεί σύντομα να περιπλανώνται στους δρόμους της Γάζας, χωρίς τροφή, νερό και καταφύγιο εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις» δήλωσε ο Πιερ Κράχενμπουλ.



Η πλευρά του Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή στη Γάζα καθώς χθες, κατά τη διάρκεια της 4ωρης εκεχειρίας βομβάρδισε την αγορά της Σετζάγια σκοτώνοντας 17 Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας 150.



Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1.330 και βρίσκεται σε εξέλιξη μία ανθρωπιστική κρίση.  Περισσότεροι από 200.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε σχολεία και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ έπειτα από ισραηλινές προειδοποιήσεις να εκκενώσουν ολόκληρες γειτονιές εν όψει βομβαρδισμών. Η UNRWA δηλώνει ότι βρίσκεται στα πρόθυρα να μην μπορεί να διαχειριστεί πλέον την κατάσταση.



Το Ισραήλ αδιαφορώντας για την διεθνή κατακραυγή διαμηνύει ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα διαρκέσει έως ότου καταστραφούν οι υπόγειες σήραγγες της Χαμάς και η όποια λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: