Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ "ΟΡΕΙΝΑ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥΣ


Ζητούν την εξαίρεση των ταμείων των ενστόλων από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης



Πριν ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο «άρχισαν τα όργανα». Είκοσι κυβερνητικοί βουλευτές (19 από τη ΝΔ και 1 από το ΠΑΣΟΚ) ζητούν με την κατάθεση τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο την εξαίρεση των Ταμείων των ενστόλων από την ένταξη στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Με την τροπολογία προτείνεται στην κυβέρνηση να δώσει στους φορείς επικουρικής ασφάλισης των ενστόλων περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου στο μεταξύ να δημιουργήσουν δικό τους ΝΠΙΔ και να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.



Σύμφωνα με την τροπολογία, η δημιουργία του ΝΠΙΔ θα γίνει μετά τη σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.

Η τροπολογία υπογράφεται από 19 βουλευτές της ΝΔ και έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα από τους: Δημήτρη Κυριαζίδη, Θανάση Νταβλούρο, Μιχάλη Κασσή (ΠΑΣΟΚ), Ασημίνα Σκόνδρα, Κώστα Κατσαφάδο, Κώστα Σκρέκα, Χρήστο Κέλλα, Γιάννη Καράμπελα, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Δημήτρη Χριστογιάννη, Ανδρέα Μαρίνο, Γιάννη Πασχαλίδη, Παύλο Βογιατζή, Ασπασία Μανδρέκα, Γεωργία Μπατσαρά, Τάνια Ιακωβίδου, Μάξιμο Σενετάκη, Γιώργο Γεωργαντά, Μενέλαο Βλάχβεη, και Γιώργο Δεικτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: