Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ



Ευγένιος Ανδρικόπουλος

  Όστις θεωρεί πως η λαϊκή Οδύσσεια περαιώνεται και το λιμάνι της ανάπτυξης βρίσκεται δυο τρεις διαπραγματεύσεις με τους Κύκλωπες των τοκογλύφων εμπρός του, πλανάται πλάνην οικτράν από την Κίρκη της Digea

Ο λαός εξακολουθεί να είναι αιχμάλωτος του καθεστώτος και η χώρα αποικία των Ευρωπαϊκών ιερατείων της τοκογλυφίας, που αν δεν αποπληρωθούν εντόκως ως του τελευταίου λεπτού, οι  υποθήκες θα τεθούν αυτομάτως σε λειτουργία για να τον εξαφανίσουν από προσώπου γης.

 Τότε τι ακριβώς διαπραγματεύονται στο Παρίσι; Το ήπιο ή το βίαιο της διαδικασίας του αφανισμού μας. Αν δηλαδή έχουν τα περιθώρια της ωμής επιβολής μιας περαιτέρω αναδιανομής του χρήματος για να τραφούν τα εγχώρια και αλλοδαπά γεράκια, ή αν αυτό πρέπει να γίνει κεκαλυμμένα δια μέσου των ισοδύναμων, κάτι που παράγει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, αλλά απομακρύνει την καθολική εξέγερση των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών.


 Η μείωση για παράδειγμα του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα απ’ αυτά. Μετά τριών χρόνων εφαρμογής του, διαπίστωσαν πως εκείνοι που κατ’ ευφημισμό έχασαν από την συρρίκνωση των πωλήσεων, είναι οι πετρελαιάδες χορηγοί του καθεστώτος τους, τα κέρδη των οποίων σκοπεύουν να αποκαταστήσουν  αυξάνοντας τον τζίρο τους. 

Τι στην πραγματικότητα θ’ αλλάξει; Ο ενδιάμεσος. 

Το κράτος του κεφαλαίου που όσα μέχρι χθες  άρπαζε ως Βυζαντινός Βασιβουζούκος  από το λαϊκό εισόδημα, τα μετέφερε ανέπαφα δια των επιδοτήσεων, επιχορηγήσεων, φοροαπαλλαγών και εισφοροαπαλλαγών στα σεντούκια της κυρίαρχης ελίτ. 

Τώρα θα τα συσσωρεύουν απ’ ευθείας οι ίδιοι οι πετρελαιάδες και τις τυχόν απώλειές τους θα τις αποζημιώνει ο λαός όπως πρόσφατα υποχρεώθηκε δια νόμου να πράξει με τους εργολάβους του εθνικού δικτύου, εξ αιτίας της μειωμένης κίνησης. 

Στο μεταξύ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις τράπεζες και την εφορία θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο με συνέπεια η μικρομεσαία αλλά και η μεσαία τάξη να βυθίζεται σε έναν ωκεανό οφειλών. 

Έτσι ακόμη και ως δια μαγείας οι μισθοί να αποκαθίστανται μαζί με τις συντάξεις, δεν θα παρέχονταν οι επαρκείς ποσότητες οξυγόνου για να αποτραπεί ο βέβαιος πνιγμός τους, στον οποίο θα συμπαρασύρουν και τους απογόνους τους, αφού δεν θα έχουν την οικονομική ευχέρεια να τους μορφώσουν. 

Ε, αυτό διακαώς επιθυμούν να διαμορφώσουν κοινωνικά προκειμένου να διαιωνίσουν ανενόχλητοι την εξουσία τους. Τη σύσταση δύο τάξεων. Στα δεξιά η άρχουσα τάξη με την εργατική αριστοκρατία των διανοουμένων στην ουρά της και στ’ αριστερά ο λαός που εξ αιτίας της μορφωτικής του ισχαιμίας δεν θα έχει συνείδηση του τι ακριβώς του συμβαίνει. 

Μένει να μάθουμε αν τους το επιτρέψετε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: