Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΜΟΥΦΑ .. ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


 Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Είναι απολύτως εξοργιστικό και εμετικό συνάμα μια δράκα μοιραίων για τον λαό υπανθρώπων (πολιτικοί διαχειριστές, τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβοι, καθηγητές) να παίζει μαζί σου με σημαδεμένη τράπουλα, θεωρώντας σε έτσι εξ ορισμού ηλίθιο.. 

Αξιώνουν με λόγια απλά να υποταχθείς στα αλχημικά μαθηματικά της τοκογλυφίας, τα οποία προβάλλουν ως θεϊκή επιταγή. Και τα προβάλλουν σε αυτές τις ποσότητες καθημερινά, ώστε να θαμπωθείς και να πετάξεις στα σκουπίδια, παιδεία και βιώματα ζωής.



Εξέχουσες περιπτώσεις της νέας αριθμητικής «σπερματοβολίας», (Σαμαράς Στουρνάρας Χαρδαλούπας ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων και λοιποί πολιτικοί συμμορίτες)  σε λούζουν στην σύφιλη επινοημένων από το χρηματοπιστωτικό ιερατείο τραπεζιτικών όρων,  μόνο και μόνο για να προκαλούν νευρική παράλυση στο πόπολο και να τους δοξάζει ακινητοποιημένο.. 

Cds, Cdo, Swaps, ανταλλαγές ομολόγων, μόχλευση, και μια σειρά από κωδικοποιημένες μαλακίες που άπασες παραπέμπουν στην αρχαιότερη ιστορικά (μετά την δουλεία) μορφή εκμετάλλευσης, την τοκογλυφία και κάποιες απ' αυτές στον σύγχρονο στοιχηματικό τζόγο, (απάτη), οι οποίες θεσμοθετήθηκαν επί τούτων, με πολιτικές αποφάσεις των υποταγμένων αιρετών στα λόμπυ των χρηματοπιστωτικών κολοσσών. Και εξηγούμαι: 

Είναι οι ιδιοκτήτες της βιομηχανίας παραγωγής χρήματος που εδρεύει στο Μανχάταν της ΝΥ, (με τους Ευρωπαίους τραπεζίτες να τους ακολουθούν κατά πόδας) οι οποίοι: Αφού εξασφάλισαν διαχρονικά την τοποθέτηση υπαλλήλων τους στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, στην συνέχεια και σε σύμπραξη με καθηγητές οικονομικών εδρών φημισμένων πανεπιστημίων όπως το Harvard , MIT , Columbia , Berkley … και εκ παραλλήλου συμβούλους των κυβερνήσεων Ρέιγκαν ,Μπούς πρεσβύτερου και νεότερου ,Κλίντον  Ομπάμα και εσχάτως της Μέρκελ, (αυτή πριμοδοτεί και ειδικό τμήμα στο Γερμανικό πανεπιστήμιο οικονομικών σπουδών)  έστησαν την πυραμίδα στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές επενδύσεις, με μία σειρά πιθηκοειδούς υπόστασης  νομοθετικών παρεμβάσεων όπως: 

 # Κατάργηση του νόμου Glass-Steagal (1934) που απελευθέρωσε τις τράπεζες επιτρέποντάς τις να ρισκάρουν χρήματα των καταθετών σε εξωτραπεζικές επενδύσεις . 
# Επέτρεψαν συγχωνεύσεις δημιουργώντας οικονομικούς κολοσσούς έξω από τον έλεγχο της επιτροπής ανταγωνισμού πχ Citicorp + Travelers = CitiGroup
# Απέτρεψαν τον έλεγχο των χρηματιστηριακών παραγώγων (derivatives) που μία μορφή τους είναι τα δομημένα χρεωστικά ομόλογα CDO (Collateralized Dept Obligation) και τέλος 
# Επέτρεψαν την μόχλευση δηλαδή η αναλογία χορήγησης δανείων προς ίδια κεφάλαια (borrow money – banks money) από 3/1 σε 33/1 (δάνειζαν δηλαδή χρήματα που δεν είχαν.. που σημαίνει ότι ο όγκος του χρήματος ήταν απλώς ένα τοκογλυφικό σκίτσο στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή και καμιά σχέση δεν είχε με την πραγματική οικονομία!!) 

Φυσικά και επρόκειτο περί μιας κολοσσιαίας μούφας, απλοϊκής ωστόσο λογικής, (στην κορυφή της οποίας φιγουράριζε η γνωστή σε όλους μας Goldman Sachs αλλά και η Leeman brothers ) που όμως την διάνθισαν με όρους δυσνόητους για να παραπλανούν.. 

Σκατόμουτρα στην ουσία, αλλά ευτυχώς για εμάς ο θεός Μαρξ έχει από δεκαετιών εξηγήσει τον κλέφτη (καπιταλιστή) γιατί αγαπούσε τον νοικοκύρη (εργαζόμενο).. 

Δεδομένου έτσι πως δεν υφίσταται ελεήμων (μηδέ καν μεταξύ τους) καπιταλισμός, ήταν θέμα χρόνου η θορυβώδης  μηχανή τους να χάσει λάδια και να αποκαλυφθεί, καθώς τα δάνεια (φοιτητικά, εμπορικά, διακοπών, στεγαστικά, καταναλωτικά και άλλα) που άπασες οι τράπεζες μοίραζαν ως αποκριάτικο χαρτοπόλεμο, (προηγουμένως τα είχαν κεφαλαιοποιήσει περνώντας τα από την κολυμβήθρα των Οίκων αξιολόγησης ως άριστα προϊόντα!!!) ήταν απολύτως επισφαλή, αφού δεν είχαν ληφθεί οι απαραίτητες εγγυήσεις. 

Το ζήτημα είναι πως όταν το 2008 ηκούσθη μπαμ εις τον αέρα, ο κίνδυνος είχε διασπαρθεί σε όλο τον πλανήτη, οι μικρότερες τράπεζες του οποίου είχαν ήδη εμπλακεί στα δίχτυα τους, γιατί είχαν αγοράσει τα κεφαλαιοποιημένα φούμαρα (δάνεια) που οι αχρείοι πουλούσαν για μεταξωτές κορδέλες.. 

Ήταν το σημείο μηδέν που τα καπιταλιστικά φίδια άλλαξαν αυτομάτως το δέρμα τους και πέρασαν στον τζόγο της αγοράς ομολόγων υποτιμημένων κρατών, (εδώ ενεπλάκη ο ευρωπαϊκός νότος αρχής γενομένης από τη Γραικυλία) στήνοντας με την σκηνοθεσία των κατά τόπους πρακτόρων τους (τα ονόματα παραλείπονται ως ευκόλως εννοούμενα) εκφοβιστικά σκηνικά πτώχευσης, (μην ντρέπεσαι λέγε με Ελλάδα), για να κερδίσουν από τα ασφάλιστρα... Cdses.. και να βγάλουν τη ζημιά..(στοιχηματίζω εγώ -που δεν έχω πληρώσει μία για ασφάλιστρα του σπιτιού σου- πως αυτό θα καεί και αν δεν συμβεί την παραμονή λήξης του συμβολαίου μου του βάζω φωτιά και το καίω.. Γι’ αυτού του τύπου την πολιτική οικονομία μιλάμε και επί αυτής βγαίνουν στα βοθροκάναλα "σπουδαιοφανείς" καθηγητάδες και αραδιάζουν μια σειρά από "αληθοφανείς" παπαριές) 

Προηγουμένως και για τις ανάγκες του μετασχηματισμού τους σε αθώες περιστερές της οικονομίας, θυσίασαν ως Ιφιγένεια την Leeman brothers (όχι όμως και τα στελέχη της που αναβαθμίστηκαν) όπως πράττουν όσοι σέβονται τον εαυτό τους σφάζοντας έναν κόκορα στα εγκαίνια κάθε νέας οικοδομής. (στην περίπτωσή μας και για την "επανίδρυση του κράτους τους" θυσίασαν τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων τους μικροομολογιούχους και τον ίδιο τον λαό εν γένει, με το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων τη κατεδάφιση των προνοιακών παροχών και τη φορολογική λεηλασία) 

Εδώ πέσαμε στα δίχτυα τους εμείς εξ αιτίας σειράς «ομολογημένων» ή «ανομολόγητων» δανείων που έλαβε για την εγχώρια ολιγαρχία το πολιτικό της υπηρετικό προσωπικό (διαθέτουν δουλικά όλων ειδικοτήτων), όπως τα ψάρια στην απόχη του ψαρά, αν και δεν είναι αυτός ο λόγος που τα σκοτώνει. Πεθαίνουν γιατί σπαρταρούν μήπως και γλιτώσουν. Στην πραγματικότητα ένας τρόπος θα τα έσωζε. Η χρήση μιας μάχαιρας που θα έκοβε τα δίχτυα της απόχης.. 

Για να αντιστοιχίσετε την παραβολή με την αλήθεια δεν έχετε παρά να αντικαταστήσετε τα δίχτυα με τα διάφορα χρηματοπιστωτικά δίκτυα ή χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς του Ευρωμπορντέλου και του διεθνούς τοκογλυφικού ιερατείου, στην θέση της μαρίδας τοποθετείστε τον λαό (που τα δάνεια της ολιγαρχίας λαμβάνονταν στο όνομά μας) και στην θέση της μάχαιρας την βίαιη ή ομαλή ανατροπή τους. 

Ε, λοιπόν, αποκλειστικά αυτή τρέμουν οι διάφοροι εξέχοντες και γραβατοφορεμένοι μ@λ@κες των ιλουστρασιόν πανεπιστημιακών πτυχίων που έχουν την αδιαπραγμάτευτη πεποίθηση πως τρώμε πλαγκτόν για να τραφούμε.. Μπορούμε επομένως κατ' αυτούς να επιβιώσουμε, καταπίνοντας ως ..πλαγκτόν τον αέρα τον κοπανιστό που μας προσφέρουν για «ανάπτυξη», ή κατάργηση των μνημονίων καθημερινά, δια μέσου πότε των αλχημικών πλεονασμάτων, πότε της ανταλλαγής των ομολόγων και πότε της είσπραξης των πρεζοδόσεων, που εν τέλει ο λαός θα πληρώσει μέχρι δευτέρας παρουσίας , πιστέψτε με, πάρα πολύ ακριβά.. 

Με το αίμα του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: