Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΕΕΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΛΑ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!


Εγώ θα βράβευα το ΕΕΑ γιατί καινοτομεί βραβεύοντας πεπιεσμένο αέρα δεδομένου πως είναι άξια απορίας η περισυλλογή του


Καλά σ’ αυτό τον τόπο είναι να ξυπνάς το πρωί με μια ερώτηση στο στόμα. «Πόσα θέλετε ρε να μας τρελάνετε;» και να την επαναλαμβάνεις δια μαγνητοφώνου ολημερίς για να μην κουράζεσαι..

Δώστε βάση. 


Κατά τη στιγμή που το ένα τρίτο των μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών έχουν ήδη αποδημίσει εις κύριον οικονομικά (ορισμένα και βιολογικά) και ένα ισόποσο ποσοστό ακροβατεί χωρίς δίχτυ ασφαλείας, έρχεται το διοικητικό συμβούλιο να βραβεύσει σε μια ξεχωριστή βραδιά, όπως το ίδιο ορίζει την αποψινή, όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που εν μέσω κρίσης υιοθέτησαν καινοτόμες ιδέες και επενδύουν στους τομείς της δημιουργικής επιχειρηματικότητας! (το οτι δημιουργική επιχειρηματικότητα σημαίνει ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων το ξέρουμε γιατί το έχουμε διαχρονικά ζήσει στο πετσί μας ιδία δε τη τελευταία τριετία..)

Το τι εννοεί επιχειρηματικότητας είναι πράγματι άξιο θαυμασμού και δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά τόσο στα ονόματα των κεντρικών ομιλητών όσο και στις υπό έπαινο επιχειρήσεις για να ξεραθείτε από τα γέλια ή από τα κλάματα.

 Για παράδειγμα κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Σάλας- ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς ντε- και ο άλλος ο έτερος καπαδόκης «προστάτης άγιος» των εργαζομένων και ομοϊδεάτης του Τζήμερου, Μίχαλος.

 Όσο για τις επιχειρήσεις, όσο και να εμβαθύνετε πλην μιας, δεν θα βρείτε ουδεμία άλλη  από τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, αφήστε δε που ορισμένες από αυτές βραβεύονται επί της κοινοτυπίας.

 Μην γελάτε.. 

Κάποια επειδή δραστηριοποιείται στους τομείς της πληροφορικής, internet, ολοκληρωμένης ενημέρωσης και κατάρτισης σε θέματα που άπτονται της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας και νομολογίας, με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης. 

Βραβεύεται η δραστηριοποίηση επί του αυτονόητου δηλαδή για να μην προεκταθώ στην εργατική νομοθεσία και νομολογία που όφειλε να ονομάζεται το δίκιο της εργοδοσίας. 

Κάποια «ετέρα» γιατί εφεύρε μια νέα ιδέα εύρεσης ταξί … μέσω κινητού τηλεφώνου και αυτό ελάχιστα απέχει από τους πενταψήφιους καλοπληρωμένους αριθμούς των ραντεβού του ΕΟΠΥΥ..   

Και κάποια τρίτη γιατί καινοτομεί τοποθετώντας αυτόματες μηχανές (!)εμφιάλωσης γάλακτος νέας τεχνολογίας! (δεν παράγει, τοποθετεί αφαιρώντας θέσεις εργασίας!) 

Απορώ γιατί αυτός ο εν ονόματι Χατζηθεοδοσίου δημοσιοσχεσίτης Πρόεδρος του επιμελητηρίου δεν βράβευσε την εταιρία κατασκευής χειροπέδων από αυτές που δένουν τα μέλη του όταν σύρονται για αχρεωστήτως καταλογισθέντα ποσά στα αστυνομικά τμήματα. Τρελές μπίζνες. Ή μήπως δεν είναι ελληνική;

Δεν υπάρχουν σχόλια: