Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΓΕΙ!! ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ..


Όταν το παπάκι δεν πάει στη ποταμιά πάει η ποταμιά στο παπάκι!!


Ετοιμος να προχωρήσει σε κυβερνητική συνεργασία με όποιο κόμμα βγει πρώτο στις εκλογές δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης. Την ίδια στιγμή, μια σειρά αστοί παράγοντες φέρονται έτοιμοι να στελεχώσουν το μόρφωμά του.

Μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «BHMA fm» ο Στ. Θεοδωράκης έκανε σαφές ότι μπορεί τώρα να κατηγορεί τα «παλαιά» κόμματα αλλά για χάρη της αστικής σταθερότητας, μια χαρά θα τα βρει μαζί τους όταν έρθει η ώρα. Είπε συγκεκριμένα:


«Εμείς, με βάση τις αρχές μας και την κατεύθυνσή μας για τη χώρα, η οποία είναι προοδευτική, μαζεύουμε ιδέες και βλέπουμε πώς μπορούμε να τις υλοποιήσουμε για τη χώρα. Αυτό κάνουμε. Και ζούμε σε μια χώρα πολύ μικρή και ξέρουμε καθένας τι και ποιον έχει υπηρετήσει. Είναι κάποιοι άνθρωποι της παλιάς εξουσίας, οι οποίοι δεν είναι το θέμα αν είναι ακριβώς "πράσινοι", αλλά της παλιάς εξουσίας, με κίνητρα που δεν ήταν τότε ο σοσιαλισμός, και τώρα έχουν βρεθεί εκτός συστήματος, λένε τώρα: "Ποιος ανεβαίνει; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Βουρ στον ΣΥΡΙΖΑ!". Το ίδιο θα συμβεί αύριο-μεθαύριο και με το Ποτάμι, γιατί έχουμε κι εμείς τέτοια φαινόμενα. Εχουμε πολιτευτές επαρχίας που έχουν αποτύχει στα άλλα κόμματα, από τον Καρατζαφέρη ως την Αριστερά, και λένε "εγώ, φίλε, θα πάρω το Κιλκίς ή τη Λάρισα για σένα (...) Το Ποτάμι ήρθε για να ενώσει τους Ελληνες σε μια λογική επίλυσης των προβλημάτων. Αν μπει στη λογική "δεν μιλάω με τον ΣΥΡΙΖΑ" ή "δεν μιλάω με τη ΝΔ", δεν έχει μέλλον (...) Με αυτή τη λογική, η συζήτηση πρέπει να είναι διαρκής και δεν είναι μονομερής. Και πρέπει να γίνεται με αυτούς που ο κόσμος επιλέγει να είναι κυρίαρχοι στο πολιτικό σύστημα. Με οποιοδήποτε πρώτο κόμμα έχω την υποχρέωση να συζητήσω».
Κλείνει και ραντεβού με το «παλιό»...

Ο Θεοδωράκης προσδιόρισε ότι αυτό το κομπρεμί θα γίνει «ένα μήνα πριν τις εκλογές». Πάντως, κατά πληροφορίες, έχει ζητήσει ήδη ραντεβού από τον Αλ. Τσίπρα, αλλά και τον Αντ. Σαμαρά.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες στο Ποτάμι θα αρχίσουν να δέχονται μέσω διαδικτύου προτάσεις και «αυτοπροτάσεις» από «φίλους» και «εθελοντές» για το ποιοι θα στελεχώσουν τις εκλογικές λίστες.
Δημοσιεύματα, πάντως, θέλουν μια σειρά παράγοντες προερχόμενοι από τα «παλαιά» (κατά Θεοδωράκη) κόμματα να πιάνουν στασίδι στο Ποτάμι του, ως υποψήφιοι βουλευτές. Λόγος γίνεται για τους: Γρηγόρη Ψαριανό και Κατερίνα Μάρκου (βουλευτές, πρώην ΔΗΜΑΡ), Πέτρο Τατσόπουλο (βουλευτής, πρώην ΣΥΡΙΖΑ), Νίκη Φούντα (βουλευτής της ΔΗΜΑΡ), Αννυ Ποδηματά και Σπύρο Δανέλλη (πρώην ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ). Ως διαθέσιμοι να συνεργαστούν με το Ποτάμι εμφανίζονται και οι Βασίλης Οικονόμου (ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην ΔΗΜΑΡ, πρώην ΠΑΣΟΚ) και Σπύρος Λυκούδης (πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: