Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Η ελεημοσύνη των ηγεμόνων..

Μενέλαος Λουντέμης στο "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα": Θέλεις μια δεκάρα; Βγάλε το πιστόλι και πάρτη μου...


Ενας από τους δήμους στους οποίους θα εφαρμοστεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι αυτός της Χαλκίδας. Η κυβέρνηση έρχεται να φιλοδωρήσει με 13,1 ευρώ τη μέρα μια τετραμελή οικογένεια ή με 6,5 ευρώ έναν που τον κατατάσσει στην ακραία φτώχεια, στην οποία τον καταδίκασε το κεφάλαιο που η ίδια υπηρετεί και υπερασπίζεται.

 Εχουμε και λέμε: 

Στο όνομα της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας, μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κλείσει ή έχει σταματήσει η παραγωγική διαδικασία σε έξι μεγάλες βιομηχανίες της Χαλκίδας (ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, Σωληνουργεία πρώην ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΒΕΤ), σε δυο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ΓΑΛΗΝΟΣ), σε δεκάδες άλλες μικρότερες επιχειρήσεις και καταστήματα. 


Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων (π.χ., Plexaco) στην οποία δούλευαν πολλοί εργαζόμενοι από τη Χαλκίδα. Εκατοντάδες από αυτούς τους εργαζόμενους που απολύθηκαν δεν έχουν πάρει αποζημίωση (π.χ., ΣΕΛΜΑΝ), άλλοι βρίσκονται σε ομηρία παραμένοντας πάνω από 2 χρόνια απλήρωτοι (π.χ., πρώην Τσαούσογλου, INTERKEM, Plexaco). 

Αν σε αυτούς προστεθούν και οι εκατοντάδες νέοι που τελειώνουν το σχολείο ή τις σπουδές τους και δε βρίσκουν δουλειά, άλλοι που δουλεύουν αλλά μένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι, γίνεται κατανοητό ότι μιλάμε για έναν όγκο χιλιάδων οικογενειών που χτυπιούνται με βάρβαρο τρόπο και ζούνε με τον πιο οξυμένο τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. 

Αυτές τις οικογένειες προσπαθεί η κυβέρνηση να κοροϊδέψει, γιατί, αφού τους διέλυσε τις ζωές, τους πετάει τώρα ένα ξεροκόμματο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: