Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ..ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!!


 Ποιος εξεπλάγη; Αυτοί που πλην εξαιρέσεων επιβάλλουν τα οικονομικά Ράϊχ!!!


γιατί του κρύβουν τη μάπα;
Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο, μαθητές σε Γυμνάσιο του Λάντσμπεργκ, κοντά στη Λειψία χαιρετούν ο ένας τον άλλο ναζιστικά και… βάζουν ψεύτικο μουστάκι για να μοιάζουν στον Αδόλφο Χίτλερ τον οποίο θεωρούν «σπουδαίο άντρα».

Η είδηση μάλιστα έχει περάσει τα σύνορα της Γερμανίας καθώς αναδημοσιεύτηκε από την εφημερίδα New York Times όπως και την Jerusalem Post.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Bild σοκάρουν καθώς δείχνουν ανήλικους μαθητές να χαιρετούν ναζιστικά.


Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι μαθητές δεν διστάζουν να αστειευτούν και μεταξύ τους σχετικά με τον ναζισμό και τον Χίτλερ, ανταλλάσσοντας με SMS σύντομα ανέκδοτα όπως: «Γιατί αυτοκτόνησε ο Χίτλερ; Γιατί οι Εβραίοι του έστειλαν το λογαριασμό του αερίου».

Αναστατωμένοι είναι οι γονείς των μαθητών όπως και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος δήλωσε ότι το σχολείο έχει σοκαριστεί από τους «ναζί μαθητές».

Στο μεταξύ δύο έφηβοι ανακρίνονται από τις γερμανικές αρχές ενώ οι έρευνες αναμένονται να ενταθούν την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, στο σχολείο αναμένεται και ψυχολόγος προκειμένου να πραγματοποιήσει συνεδρίες με τα παιδιά, τους δασκάλους αλλά και τους γονείς τους.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας ανέφερε: «Είμαι σοκαρισμένος. Αν είναι αλήθεια, ένας μόνο τρόπος υπάρχει: Μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν κατηγορεί ευθέως τα παιδιά καθώς το να σπάζουν τα ταμπού είναι κομμάτι της νεανικής ηλικίας και δεν πιστεύει ότι ήθελαν συνειδητά να προμοτάρουν την νεονασιζτική ιδεολογία.
Όπως αναφέρει η Bild σε νεότερο δημοσίευμά της, η τάξη από την οποία προέρχονται οι εν λόγω μαθητές έχει ήδη ζητήσει «συγγνώμη» από τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: