Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


 Στο πλευρό τους και τα ιερατεία της επικοινωνίας που δεν θέλουν να μειωθούν τα κέρδη τους!!


ougroi_0
Περίπου 100.000 Ούγγροι πλημμύρισαν τους δρόμους της Βουδαπέστης και το βράδυ της Τρίτης, απαιτώντας να ακυρωθεί ο φόρος που επιβλήθηκε πρόσφατα στην διακίνηση δεδομένων μέσω Ίντερνετ. 

Η προχθεσινή διαδήλωση ήταν η ογκωδέστερη των τελευταίων ημερών, αλλά και η μεγαλύτερη εναντίον της κυβέρνησης του Βίκτωρ Όρμπαν από όταν ανέλαβε την εξουσία το 2010. 


 Οι διαδηλωτές, που οργανώθηκαν μέσω Facebook κατά κύριο λόγο, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, κρατώντας στα χέρια τα κινητά τους αναμμένα, αλλά και πινακίδες που έγραφαν «ERROR!».

 Σύμφωνα με την κυβέρνηση πάντως, το μέτρο δεν έχει στόχο να περιορίσει την ανταλλαγή δεδομένων μέσω Διαδικτύου, αλλά μόνο να μοιράσει ισομερώς σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο το οικονομικό βάρος. 

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσης κατέκρινε το φόρο, (για εισπρακτικούς λόγους δεδομένου πως οι πολυεθνικές των τοκογλυφικών ιερατείων διαχειρίζονται τα κέρδη από την επικοινωνία και δεν γουστάρουν να τους τ' αρπάζει κανείς ακόμη και τα κράτη) δηλώνοντας διαμέσου της Αντιπροέδρου Neelie Kroes πως πρόκειται για «παραπλάνηση» καθώς το μέτρο στηρίζεται στην διακίνηση της πληροφορίας που μεγαλώνει διαρκώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: