Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

YES MAN Ο ΧΑΡΧΟΥΒΕΛΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΪΜΠΛΕ


Σε φετίχ ανήγαγαν τη φοροδιαφυγή για να κρύψουν πως η άρχουσα τάξη δεν φορολογείται!!


Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται τα παζάρια σχετικά με τα πακέτα «προληπτικής» χρηματοδοτικής στήριξης του ελληνικού κράτους, τη μορφή και το ρόλο του νέου μηχανισμού επιτήρησης στην αποκαλούμενη «μετά το μνημόνιο εποχή».

 Τα παραπάνω ήταν στη ατζέντα χτεσινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας, Γκ. Χαρδούβελη, και της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΟΟΣΑ στο Βερολίνο. 


Βεβαίως, στη συζήτηση μπήκαν και τα θέματα που είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου και στη διαβούλευση στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης από τα κλιμάκια της τρόικας, όπως το Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά, η διαμόρφωση και η μείωση του κατώτατου μισθού για τους νεοεισερχόμενους στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 «Το πρόγραμμα τελειώνει στο τέλος της χρονιάς και η γερμανική πλευρά καταλαβαίνει ότι πρέπει να μπούμε σε μια νέα σχέση από την 1η Ιανουαρίου και ότι πρέπει σύντομα να οριοθετήσουμε αυτή τη σχέση», δήλωσε ο Γκ. Χαρδούβελης. Ειδικά για το Ασφαλιστικό, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν χτες μετά τη συνάντηση ότι είναι «βιώσιμο» και η τρόικα δεν έχει θέσει ζήτημα μείωσης συντάξεων.
 
Το φετίχ της φοροδιαφυγής

Στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΟΣΑ οι εκπρόσωποι 81 κυβερνήσεων παρείχαν «διαβεβαιώσεις» για τη σταδιακή εφαρμογή, από το 2017, συστήματος «αυτόματης ανταλλαγής χρηματοοικονομικών πληροφοριών» και άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα φοροδιαφυγής. 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τα μεταξύ τους παζάρια που αφορούν στον ανταγωνισμό για την προσέλκυση «επενδυτών». Με βάση αυτή τη συμφωνία, 51 χώρες δεσμεύονται να ξεκινήσουν την ανταλλαγή πληροφοριών από το Σεπτέμβρη του 2017. Αλλες 30 χώρες «δεσμεύτηκαν», με ξεχωριστή συμφωνία, ότι θα είναι έτοιμες μέχρι το 2018. 

Μεταξύ αυτών είναι η Αυστρία, η Ελβετία και άλλα χρηματοοικονομικά κέντρα, όπως οι Μπαχάμες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Να σημειωθεί ότι η Ελβετία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παραδίδει πληροφορίες μόνο στις χώρες που «θεωρούνται σημαντικές για την ελβετική χρηματοοικονομική βιομηχανία», στη βάση δηλαδή διακρατικών συμφωνιών με άλλους εμπλεκόμενους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: