Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΝΟΠΛΙΕΣ ΣΑΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ ( ΜΕ ΗΓΕΤΙΔΑ... ΤΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ!!) ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS

Σύνορα η βλακεία δεν γνωρίζει... ή μήπως βρήκε τρόπο αυτοπροβολής στο Καρατζαφέριο κοινό..
 


 Άρωμα... Μεσαίωνα είχε η νέα τοποθέτηση της Έλλης Παπαγγελή, της ΟΝΝΕΔίτισσας που πριν λίγες μέρες είχε αμφισβητήσει την ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο.


Σε χθεσινή ανάρτησή της στο facebook η Έλλη Παπαγγελή επέλεξε να αναφερθεί στην ‘Α Σταυροφορία του 1095 «και τον συμβολισμό της».. Αν απέφυγε τη τέταρτη είναι προφανώς γιατί κατέστρεψε το Βυζάντιο και όχι τους Μωαμεθανούς..  
 

Η ανάρτηση καταλήγει με την υπενθύμιση ότι... «το πνευματικό μήνυμα επαγρύπνησης των Σταυροφοριών είναι και πάλι επίκαιρο»!  Ω ναι.. νεαρά μας από τον Πάπα Ινοκέντιο που περιμάζεψε όλα τα ανήλικα της Κεντρικής Ευρώπης για να τα στείλει στον θάνατο ως τον Μπους τον Ομπάμα τον Μπλερ τη Μέρκελ και τη Θάτσερ που την εγκολπώθηκε εκ δεξιών του ο θεός, ολάκερη η δύση στέκει ευλαβικά εμπρός στα κελεύσματά σου.. Γι αυτό και θα σε θέσει επικεφαλής των σύγχρονων σταυροφοριών μήπως και απαλλαγούμε της βλακώδους πολιτικής παρουσίας σου..

Συγκεκριμένα γράφει:

«Σήμερα, που ο ισλαμικός φονταμενταλισμός δείχνει το πιο απεχθές του πρόσωπο, το πνευματικό μήνυμα επαγρύπνησης των Σταυροφοριών είναι και πάλι επίκαιρο. Ο κίνδυνος δεν είναι θεωρητικός αλλά απόλυτα υπαρκτός, ακουμπά πλέον και τη δική μας πόρτα. Η Δύση οφείλει να τον αντιμετωπίσει με περίσκεψη, ρεαλισμό και αίσθημα ιστορικής ευθύνης.»

H A’ Σταυροφορία του 1095 και ο συμβολισμός της.

Η 27η Νοεμβρίου είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την ευρωπαϊκή ιστορία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, στον οποίο ανήκει και η χώρα μας. Την ημέρα αυτή του έτους 1095 κηρύχθηκε στο Clermont της Γαλλίας η πρώτη μεγάλη εκστρατεία προς βοήθεια των δοκιμαζόμενων χριστιανών της Ανατολής. «Θέλημα Θεού» ήταν το σύνθημα του συγκεντρωμένου πλήθους, που ανταποκρίθηκε στην έκκληση του πάπα Ουρβανού Β΄ για μια πρωτόγνωρη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των μουσουλμάνων. Οι μουσουλμάνοι είχαν καταλάβει τους Αγίους Τόπους, παρεμπόδιζαν την κίνηση των προσκυνητών προς αυτούς, ενώ επίσης απειλούσαν την ύπαρξη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, του προμαχώνα της θρησκείας του Χριστού στην Ανατολή. 
Η Σταυροφορία οργανώθηκε και εκτελέστηκε με επιτυχία. Βοήθησε τον βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό να ανακαταλάβει μεγάλο μέρος των ελληνικών εδαφών στη Μικρά Ασία, που είχαν καταληφθεί από τους σελτζούκους τούρκους. Στη συνέχεια οι σταυροφόροι κατέκτησαν τους Αγίους Τόπους στην Παλαιστίνη, ιδρύοντας χριστιανικά κράτη που φύλασσαν Θερμοπύλες απέναντι σε μια αραβική-μουσουλμανική θάλασσα.

Σήμερα, που ο ισλαμικός φονταμενταλισμός δείχνει το πιο απεχθές του πρόσωπο, το πνευματικό μήνυμα επαγρύπνησης των Σταυροφοριών είναι και πάλι επίκαιρο. Ο κίνδυνος δεν είναι θεωρητικός αλλά απόλυτα υπαρκτός, ακουμπά πλέον και τη δική μας πόρτα. 
Η Δύση οφείλει να τον αντιμετωπίσει με περίσκεψη, ρεαλισμό και αίσθημα ιστορικής ευθύνης.
Έλλη Παπαγγελή - Ellie Papageli
Δημόσιο πρόσωπο · Αρέσει σε 24.430
· 20 ώρες ·
H A’ Σταυροφορία του 1095 και ο συμβολισμός της.
Η 27η Νοεμβρίου είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την ευρωπαϊκή ιστορία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, στον οποίο ανήκει και η χώρα μας. Την ημέρα αυτή του έτους 1095 κηρύχθηκε στο Clermont της Γαλλίας η πρώτη μεγάλη εκστρατεία προς βοήθεια των δοκιμαζόμενων χριστιανών της Ανατολής. «Θέλημα Θεού» ήταν το σύνθημα του συγκεντρωμένου πλήθους, που ανταποκρίθηκε στην έκκληση του πάπα Ουρβανού Β΄ για μια πρωτόγνωρη στρατιωτική επιχείρηση...
Δείτε περισσότερα
 

Απέναντι στην απειλή του ISIS λοιπόν... φορέστε τις πανοπλίες σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: