Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σε βαθμό κακουργήματος οι ενοχές όλων όσων ψηφίσουν τη μακροημέρευση της εξωνημένης κυβέρνησης

Στις 12 το μεσημέρι ξεκινάει στη Βουλή η ψηφοφορία όπου θα κρίνει εάν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, για τις 2 το μεσημέρι έχει εξαγγελθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.  
Στο μεταξύ και με φόντο το θρίλερ του Norman Atlantic, συνεχίζεται το «σαφάρι» από το κυβερνητικό στρατόπεδο για την εξεύρεση των 12 κρίσιμων ψήφων βουλευτών, ώστε να φθάσουν στους 180 βουλευτές, αριθμός που θα επιτρέψει στον Σταύρο Δήμα να αναδειχθεί στο ύπατο αξίωμα.



Την ίδια ώρα ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής δηλώνει «ρυθμιστής του πολιτεύματος», ενώ η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ επιμένουν ότι δε θα υπερψηφίσουν το Σταύρο Δήμα. Πάντως η κυβέρνηση θεωρεί ως πιθανές δεξαμενές τους ανεξάρτητους βουλευτές και ίσως κάποιους που δεν θα συνταχθούν την τελευταία στιγμή με τους Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο.

Προηγήθηκε το Σάββατο η συνέντευξη-διάγγελμα του πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΕΡΙΤ, μέσω της οποίας έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όλους τους βουλευτές επισημαίνοντας πως στην 3η ψηφοφορία το «παρών» θα έχει ονοματεπώνυμο και θα καταγραφεί στην ιστορία. Παράλληλα χρέωσε την ευθύνη για τυχόν προσφυγή στις κάλπες στο «δίδυμο» Τσίπρα-Καμμένου.

Με βάση τα έως τώρα αριθμητικά δεδομένα στα 168 «ναι» που έχουν εξασφαλιστεί, από το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκούν να προστεθούν η θετική ψήφος των Βασίλη Καπερνάρου, Νίκης Φούντα και πιθανά του Μίμη Ανδρουλάκη. Συνεπώς τα «ναι» φτάνουν τα 171 και απαιτούνται ακόμα 9 ψήφοι από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων και τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, με την προϋπόθεση ότι κάποιοι θα «σπάσουν» την κομματική γραμμή των Φώτη Κουβέλη και Πάνου Καμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: