Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΝΔ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

 Ο πνιγμένος από τα .. μαλλιά του πιάνεται..

Αναδιατάσσεται η ΝΔ, στο πλαίσιο και της ευρύτερης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, ώστε να αποδώσει καλύτερα στην κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, το επόμενο διάστημα, στη διαχείριση της αστικής εξουσίας.

Σε αυτή τη βάση, από τη ΝΔ γνωστοποιήθηκε χτες ότι στα ψηφοδέλτιά της εντάσσονται οι βουλευτές (εκλεγμένοι το 2012 με τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ) Μίκα Ιατρίδη και Κ. Γιοβανόπουλος. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί με τον επίσης πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γ. Νταβρή. 


Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις τους ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει για την προεκλογική περίοδο η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, καθώς η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Αννα Ασημακοπούλου θα είναι υποψήφια βουλευτής.

Στο μεταξύ, χτες το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς επισκέφτηκε τον απερχόμενο ΠτΔ, Κ. Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει και επισήμως για τις τελευταίες εξελίξεις, την αδυναμία εκλογής νέου ΠτΔ, να του ζητήσει διάλυση της Βουλής και διεξαγωγή εκλογών στις 25 Γενάρη.

Στη συνάντηση, ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Βουλή διαλύεται πρόωρα, παρότι ο λαός δεν ήθελε τις εκλογές. Πρόσθεσε ότι όλα αυτά «γίνονται από κομματική ιδιοτέλεια. Οταν πρόκειται για την ασφάλεια του έθνους τότε αντιλαμβάνεται (σ.σ: ο λαός) ότι απαιτείται ένας αγώνας με αλήθεια και ευθύνη. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι τα κόμματα που θα πρέπει να είναι μπροστά, αλλά η πατρίδα, όταν μάλιστα εξαρτάται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.
Οπου ως «ασφάλεια του έθνους» εννοεί τη διασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, στα μάτια του οποίου διαγκωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα αποδειχτεί αποδοτικότερος διαχειριστής των συμφερόντων του.
 
Ανέσυρε πάλι τη «θεωρία των άκρων»

Αργότερα χτες το απόγευμα, ο Σαμαράς προέδρευσε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ. Στη βάση της κινδυνολογίας και των τρομοκρατικών διλημμάτων που στοχευμένα βάζουν στο λαό ώστε να συναινέσει στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, αποδίδοντας ταυτόχρονα στην Κουμουνδούρου χαρακτηριστικά που δεν έχει, ο Σαμαράς ζήτησε να ειπωθούν «αλήθειες», μίλησε για κίνδυνο να χαθούν δεκάδες δισ. ευρώ για τη χώρα στο αμέσως επόμενο διάστημα, με ταυτόχρονη φυγή «επενδυτών».

Εξήρε εκ νέου ΕΕ και ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή της χώρας στις διακρατικές ενώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα οι βλέψεις της ντόπιας αστικής τάξης.
Δεν παρέλειψε να επαναφέρει τη «θεωρία των άκρων», αξιοποιώντας δηλώσεις της Γαλλίδας Μαρίν Λεπέν που εμφανίστηκε περιχαρής για τη μη εκλογή ΠτΔ στην Ελλάδα: «Η κυρία Λεπέν, η οποία -αν είναι δυνατόν!- σήμερα μας είπε ότι ο κ. Τσίπρας πνέει για τη Γαλλική Ακροδεξιά, ένα νέο άνεμο δημοκρατίας για την Ελλάδα! Πόσο εύκολα συναντώνται τα άκρα!». Αποσιώπησε το γεγονός ότι στην πραγματικότητα, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις είναι αυτές που, με τις όποιες διαφορές τους στη διαχείριση, κινούνται στην ίδια στρατηγική βάση εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων, εξ ου και «συναντιούνται» εκεί όλοι τους, μαζί και η ΝΔ.

Επιπλέον, απευθυνόμενος σε μια σειρά ξένα και ντόπια αστικά επιτελεία που προτιμούσαν να μην γίνουν τώρα εκλογές και πίεζαν για άμεση «συνεννόηση» πάνω στις βασικές τους προτεραιότητες, ο Αντ. Σαμαράς αποποιήθηκε την όποια ευθύνη, λέγοντας ότι τη χώρα «την έσυρε στις εκλογές μια μειοψηφία, η οποία συνασπίστηκε με βουλευτές, που συναθροίστηκαν από δύο κόμματα: Από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Χρυσή Αυγή. Αυτή, δυστυχώς, η συμμαχία των ανεύθυνων και των ακραίων ακύρωσε οριστικά και κάθε δυνατότητα συναίνεσης!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: