Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ ΟΙ ΝΟRMAN ATLANDIC

Εξακολουθούν να αγνοούνται 32 Έλληνες

105 Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic,  επέστρεψαν στην Ελλάδα το απόγευμα.
Τον επαναπατρισμό τους ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ η αεροπορική εταιρεία Aegean μετέφερε τους διασωθέντες με αεροσκάφος της δωρεάν από το αεροδρόμιο του Μπρίντιζι.

Οι διασωθέντες είχαν αποβιβαστεί αργά το βράδυ της Τρίτης από το ελικοπτεροφόρο San Giorgio και το σκάφος Durand de la Penne του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.



Η πτήση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, αλλά λόγω καιρού αυτό δεν κατέστη δυνατό.


Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 236 Έλληνες επιβάτες από τους συνολικά 268 που ήταν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο μοιραίο πλοίο. Ακόμη κανείς δεν γνωρίζει την τύχη πολλών από τους επιβάτες του πλοίου, ανάμεσά τους και 32 Ελλήνων.


Με C-130 το βράδυ στην Αθήνα 21 ακόμη άτομα
Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφέρει 21 από τους διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic από το Μπρίντιζι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροσκάφος θα απογειωθεί από την ιταλική πόλη το απόγευμα.

Εξάλλου, ένα ελικόπτερο S- 70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα AB- 205 της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν σε νέα επιχείρηση έρευνας στην Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του ιταλικού πλοίου. Τα υπόλοιπα εναέρια μέσα αποδεσμεύθηκαν των επιχειρήσεων έρευνας.


Στον Τάραντα ακόμη 26 Έλληνες
Κατέπλευσε το μεσημέρι στο λιμάνι του ιταλικού Τάραντα το πλοίο «Aby Jeannette», από το οποίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια Έλληνες διασωθέντες του πλοίου «Norman Atlantic».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο επιβαίνουν 26 Έλληνες, ωστόσο αυτή τη στιγμή γίνεται η διαδικασία ταυτοποίησης από τις ιταλικές Αρχές και αναμένεται εντός της ημέρας επίσημη ανακοίνωση από το αρχηγείο του Λιμενικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: