Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Όλοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είτε δόλια είτε αφελώς μετέχουν στο προπαγανδιστικό παιχνίδι συγκάλυψης των πρωταιτίων της ανθρωποκαταστροφής.. Από τα τηλεοπτικά τραπέζια ως τα σκουπίδια του διαδικτύου και τη πολιτική χωματερή της υποταγμένης διανόησης, κουβέντα δεν βγάζουν για τη γενεσιουργό αιτία του πιστωτικού  big bang

Σαν να μας προέκυψε στη βάση της αέναης κίνησης της οικονομίας .. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει υπαινίσσονται, αρκεί να εξυπηρετείται από τις κοινωνίες κατά την σύγχρονη αριστερά, τα κράτη κατά το καθεστώς των νταβάδων και τα έθνη κατά τους νοικοκυραίους και τους χρυσαυγίτες. 


Καιρό τώρα κραυγάζω πως το χρέος στην ανατριχιαστική λογική του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» έχει συσταθεί,  τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Ένα πολύ μικρό του ποσοστό παραπέμπει σε ό,τι για λόγους αντιπερισπασμού το καθεστώς καλεί «διαφθορά» και κατά το υπόλοιπο, έχει ξεχειλίσει με χρήμα νεκρό τα σεντούκια των διακοσίων οικογενειών της Ελληνικής ελίτ του σύγχρονου μαυραγοριτισμού. 

Αν επομένως ο πολιτικός τσαμπουκάς του Σύριζα θέλει να ηθικοποιηθεί διεθνώς, οφείλουν τα στελέχη του ν’ αναδείξουν τα τρία αυτά στοιχεία ένα προς ένα και κυρίως το πρώτο, το οποίο- κατά ένα πολιτικά ανορθόδοξο για τους πολλούς λόγο- συγκαλύπτουν, ενώ τύποις και ουσία ουδεμία ευθύνη φέρουν ως προς αυτό.
 Να σας πω εγώ το γιατί: 
Επειδή όταν δηλώνεις Χριστιανός ή Μουσουλμάνος επί παραδείγματι δεν νομιμοποιείσαι στην αμφισβήτηση των ναών δοξασίας του θεού σου,  προφανώς γιατί υποπίπτεις στη μέγιστη των αντιφάσεων. Κατά συνέπεια αφού τα’ αδέλφια μας οι Συριζαίοι έχουν δώσει όρκους πίστης στις αξίες του Ευρωμπορντέλου δεν δικαιούνται ν’ αμφισβητήσουν τα ιερατεία τους, που η πειθήνια υπακοή στις οδηγίες τους εξανάγκασε την χώρα στη σύσταση ενός χρέους δομικού… Επειδή περί αυτού πρόκειται. 

Το χρέος συστάθηκε από το άνοιγμα της ψαλίδας του εμπορικού ισοζυγίου που όλοι γνωρίζουν ως τη σχέση εισαγωγών – εξαγωγών. Μία χώρα που ως την αποφράδα ημέρα ένταξής της στο Ευρωμπορντέλο δεν ήταν απλώς αυτάρκης τουλάχιστον διατροφικά, αλλά είχε εξαπλωθεί εξαγωγικά σε αυτό το βαθμό, ώστε κυριαρχούσε στο άμεσο περιβάλλον της και προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κυρίως προς την Αραβία. 
Από το Μαρόκο ως το Ιράν. 
Δεν υπήρχε σούπερ μάρκετ που να μην πληρούντο τα ράφια του από ελληνικά προϊόντα για να μην επεκταθώ και στους υπόλοιπους τομείς της πρωτογενούς οικονομίας -από τις κατασκευές ως τα ναυπηγεία και τη μεταποιητική βιομηχανία- όπου η παρουσία της χώρας μας είχε θέση ηγεμονική στη περιοχή. 

Ήρθε όμως το Ευρωμπορντέλο για να τα εξαφανίσει εξάγοντας προϊόντα και θέσεις ανεργίας για να εισάγει θέσεις εργασίας, αφού προηγουμένως επέβαλε δια των αποφάσεών του τον μαρασμό της δικής μας παραγωγής. Αποτέλεσμα; 
Το νομοτελειακά αναμενόμενο. Δεν παράγεις, δεν εξάγεις. 
Κι αφού δεν εξάγεις για να εισάγεις την αναγκαία ενέργεια και τεχνολογία αλλά και για να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου καταφεύγεις στον δανεισμό ή στα κοινοτικά προγράμματα, με τα οποία οι Κελτογαλατοβησιγότθοι εξαγόραζαν τη πολιτική σιωπή των επί της νομαρχίας των Αθηνών αιρετών τους. 

Έλα όμως που ως γνωστό και τα δάνεια έχουν το νταβά τους- συγνώμη τις προμήθειές τους ήθελα να πω. Προμήθειες που ενθυλάκωνε μια ελίτ δίχως εθνική συνείδηση και κοινωνική παιδεία. Αυτό είναι το αλισβερίσι που μας οδήγησε στη καταστροφή και που ο Σύριζα εξ αιτίας της ευρωλαγνείας του δεν τολμά να ξεστομίσει. Κάπως έτσι εμφανίστηκαν χθες οι Τσίπρας και Βαρουφάκης ως πολιτικοί αφέντες ενός λαού μπαταχτσή που αφού κατά τον Πάγκαλο έφαγε και ήπιε, αρνείται να πληρώσει τον λογαριασμό. 

Όχι μάγκες. Μας χρωστούν δεν τους χρωστάμε κι αυτό θα πρέπει να γίνει κατηγορηματικά σαφές σε ολόκληρη την υφήλιο γιατί αρκετά κατασυκοφαντήθηκε ετούτος ο υπερήφανος λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: