Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ ΣΥΝ, ΠΛΗΝ, ΙΣΟΝ, Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΤΗΚΑΝ

 Θα προσλαμβάνονταν 15000 μείον τους 4000 αδικηθέντες ίσον έντεκα χιλιάδες νέοι θα βρουν δουλιά..

Το μέτρο της ανάκλησης των απολύσεων όσων είχαν μπει σε διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, αφορά περίπου 2.500 με 3.500 άτομα και θα υλοποιηθεί με κονδύλια που προβλέπει ο ψηφισμένος προϋπολογισμός για 15.000 προσλήψεις μέσα στο 2015. 


Αυτό ανέφερε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, επιβεβαιώνοντας ότι η επαναπρόσληψη των απολυμένων δεν θα προσθέσει προσωπικό στο ήδη ρημαγμένο δημόσιο, αλλά θα γίνει με τους κανόνες της «περιοριστικής πολιτικής» με τους οποίους φτιάχθηκε ο τρέχον προϋπολογισμός.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό («Action 24»), ο Γ. Κατρούγκαλος είπε για την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν ύστερα από διαθεσιμότητα, ότι το θέμα διαδικαστικά θα προχωρήσει με την ανάκληση της πράξης απόλυσης αυτήν την εβδομάδα και ενδεχομένως να χρειαστεί να συμπληρωθεί με το πρώτο νομοσχέδιο, για να επαναπροσδιοριστούν οι οργανικές θέσεις. Ο στόχος, είπε, είναι σε ένα μήνα να έχει ολοκληρωθεί αυτό.

Ο ίδιος είπε ότι ο προκάτοχός του, Κυρ. Μητσοτάκης, τον ενημέρωσε πως τελικά απολύθηκαν περίπου 2.500 και με διασταύρωση των στοιχείων με τους υπηρεσιακούς έφτασαν τις 3.500. Οι απολυμένοι είναι κυρίως καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων.

Σε ερώτηση για το κόστος των επαναπροσλήψεων, απάντησε ότι θα καλυφθεί από το ποσό που έχει εγγραφεί στο φετινό προϋπολογισμό για πρόσληψη 15.000 νέων υπαλλήλων φέτος. «Θα συμψηφιστεί το κόστος επιστροφής αυτών των 3.500 και αντί να προσληφθούν 15.000 θα προσληφθούν 12.000 νέοι υπάλληλοι», είπε, επαληθεύοντας ότι η «άρση των αδικιών» θα γίνει μέσα στα όρια που προβλέπει η πολιτική της λιτότητας και των περικοπών στο δημόσιο τομέα, στη μέγγενη της οποίας συνθλίβονται οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: