Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΟΣΜΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

Όμως η Ντόρα περί άλλων τυρβάζει..

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο του πρώην προέδρου της ΝΔ, το πρωί της Παρασκευής Η κ. Μπακογιάννη αρνήθηκε ότι αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εσωκομματική αναταραχή που επικρατεί στη ΝΔ μετά την εκλογική ήττα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι το ζήτημα απασχόλησε τους δύο, καθώς ο κ. Καραμανλής αναμένεται να διαδραματίσει τον κρισιμότερο ρόλο τις εσωκομματικές διεργασίες.. «Βρισκόμαστε πολύ συχνά με τον τέως πρωθυπουργό» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι συζήτησαν για μια πρόταση που τής έγινε από το τριμελές προεδρείο του ΟΑΣΕ για να συμμετάσχει σε ένα 15μελές συμβούλιο για την κρίση στην Ουκρανία.


«Θα αποδεχτώ» συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν συζήτησε με τον κ. Καραμανλή εσωτερικά θέματα της ΝΔ. «Προέχει η χώρα, που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε την πατρίδα μας» σημείωσε.
 

Σε ερώτηση για τα σενάρια που μιλούν για υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας, είπε, επίσης, ότι είναι θέμα που δεν συζήτησε με τον πρώην πρωθυπουργό. «Ξέρω την πάγια θέση του κ. Καραμανλή. Η πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστή σε όλους, δεν χρειάζεται να σας τη πω» υπογράμμισε.

Αμέσως μετά, στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, έφθασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος δήλωσε: «Είναι σημαντικό να δούμε τα αίτια και τους υπαίτιους της ήττας, για να δούμε πως θα διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει διάλογος και είναι λογικό να γίνει και με τον Κώστα Καραμανλή, που είναι ο εγγυητής της ενότητας της παράταξης».

Σε ερώτηση αν θέτει θέμα ηγεσίας, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε: «Θα συνεδριάσουν τα όργανα. Θα κάνουμε τη συζήτηση. Τώρα χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Ο,τι άλλο πούμε τώρα, είναι περιττό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: