Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

 Πάντα όμως υπό τη σημαία των μεταρρυθμίσεων κι ενός κράτους ανταγωνιστικού για το οποίο ο λαός πλέον έχει εμπειρία..

Με παγωμένο χαμόγελο έφυγε από τη χώρα μας ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ αφού ο Γιάνης Βαρουφάκης, του κράταγε για το τέλος το καλύτερα... Η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να συνεργαστεί με την Τρόικα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η χώρα μας «δεν συνεργάζεται με την τρόικα.» Στο άκουσμα αυτής της φράσης, μια αποδοκιμαστική γκριμάτσα διεγράφη στο πρόσωπο του προέδρου του Eurogroup.


Έτσι κι αλλιώς όμως, το κλίμα ήταν παγερό από την αρχή της συνέντευξης, όταν ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ είπε ότι το «Eurogroup αναλαμβάνει τη δέσμευση να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, εφόσον συμμορφώνεται με τα προαπαιτούμενα και προχωρά στις δεσμεύσεις μέτρων και μεταρρυθμίσεων», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι  «υπάρχει σε εξέλιξη διεθνής διάσκεψη για το χρέος και ονομάζεται Eurogroup».

Τότε ήταν που ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε «να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί μια εντεταλμένη επιτροπή να επιτηρεί το πρόγραμμα που έχουμε απορρίψει».
Ο Υπουργός Οικονομικών, επισήμανε πάντως ότι «η κυβέρνηση έχει απόλυτη διάθεση συνεργασίας, ώστε να πείσει τους εταίρους μας, ότι το κοινό μας συμφέρον στην ευρωζώνη εξυπηρετείται από μια νέα συμφωνία που θα γίνει μετά από διαβουλεύσεις, όλων των Ευρωπαίων, στις οποίες θα προσέλθουμε με γνώμονα το ευρωπαϊκό συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: