Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

«Κανένα σπίτι, κανένα μαγαζί, κανένα χωράφι στα χέρια τραπεζίτη». 
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων, σε συγκέντρωση πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς οι οποίοι παρά το καθ' υπόθεση εργασίας πάγωμα της κυβέρνησης καλά κρατούν με τον πόνο που προκαλούν να είναι απροσμέτρητος.
Οπως κάθε Τετάρτη, σήμερα στο ειρηνοδικείο Τρικάλων ήταν προγραμματισμένοι 7 πλειστηριασμοί ακινήτων, μεταξύ τους και ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους, ενώ ένας άντρας  οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στα πλευρά. 
Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων στην «Εφ.Συν» η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν ιδιαίτερα προκλητική, απειλώντας με συλλήψεις όσους επιχείρησαν να φωτογραφήσουν την επίθεση στο συμπολίτη τους. 
Οι συγκεντρωμένοι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την είσοδο των δικαστικών επιμελητών,  αλλά παρέμειναν έξω από την δικαστική αίθουσα ως τις 5.00 όπου τελικά οι πλειστηριασμοί κηρύχθηκαν άγονοι για διαδικαστικούς λόγους. Εδώ και έξι μήνες σχεδόν κάθε Τετάρτη πρωτοβουλίες πολιτών δίνουν ραντεβού στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων, μπλοκάροντας στην πράξη τους πλειστηριασμούς με σύνθημα «Κανένα σπίτι, κανένα μαγαζί, κανένα χωράφι στα χέρια τραπεζίτη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: