Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ISIS ΚΑΤΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ !

 Το έγκλημα των εγκλημάτων

Ανεκτίμητης αξίας αγάλματα που χρονολογούνται στην περίοδο από τον 7ο έως τον 9ο αιώνα π.Χ. κατέστρεψαν με βαριοπούλες και τρυπάνια οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο μουσείο της Μοσούλης, 
στο βόρειο Ιράκ, 
σε μια ακόμη πράξη βανδαλισμού που σοκάρει την παγκόσμια κοινότητα.


Οι εικόνες από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος δείχνει μια ομάδα γενειοφόρων να εισβάλουν στο Μουσείο Νινευβή της Μοσούλης και να ρίχνουν τεράστια αγάλματα και άλλα γλυπτά στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τα σπάνε σε χίλια κομμάτια.

Πρόκειται για αγάλματα του πολιτισμού των Ασσύριων που χρονολογούνται στον 9ο αιώνα π.Χ. και απεικονίζουν κυρίως θεότητες. Ενας από τους γενειοφόρους που μιλάει στην κάμερα, εξηγεί ότι στη γλώσσα των τζιχαντιστών, τα γλυπτά αυτά αποτελούν σύμβολα… ειδωλολατρείας!

«Ο Προφήτης μας διέταξε να απαλλαγούμε από αγάλματα και φυλαχτά και οι συνοδοιπόροι του έκαναν ακριβώς το ίδιο όταν κατακτούσαν χώρες μαζί του» δήλωσε ο ίδιος, ενώ οι φανατικοί θρυμμάτιζαν πίσω του τα αγάλματα με απίστευτο μίσος.

Σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο του μουσείου της Μοσούλης, τα αγάλματα αυτά φαίνεται ότι ανήκουν στο ίδιο το μουσείο που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους οι μαχητές του Ισλαμικού Στρατού τον περασμένο Ιούνιο. Οπως είπε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, οι τζιχαντιστές, κατά την προέλασή τους στο βόρειο Ιράκ, κατέστρεψαν έναν άγνωστο αριθμό μνημείων – συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ιερών χώρων των μουσουλμάνων – σε μια μανιασμένη εκστρατεία εξάλειψης οποιουδήποτε αντικειμένου θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αιρετικού.

Οι μαχητές του ISIS πιστεύεται μάλιστα ότι πούλησαν αρκετά αρχαία αντικείμενα στη μαύρη αγορά, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τις αιματηρές επιχειρήσεις τους στην ευρύτερη περιοχή, όπου έχουν εγκαθιδρύσει το χαλιφάτο.

Το βίντεο με την καταστροφή του μουσείου της Μοσούλης αναρτήθηκε σε λογαριασμό του Twitter που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές, μια μέρα αφότου αποκαλύφθηκε επιπλέον ότι ανατίναξαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της ιρακινής πόλης, καταστρέφοντας 10.000 βιβλία και περισσότερα από 700 χειρόγραφα.

Προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας είχαν επιχειρήσει μάταια να σταματήσουν τους φανατικούς από το καταστροφικό τους έργο

Δεν υπάρχουν σχόλια: