Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

PARIS MATCH KATA ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΡΟΚ ΣΤΑΡ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ (ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΩΣ ΤΖΙΝΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ) ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ BURBERRY...

(Σημ Κλυδ: ) Η οικονομία είναι μια "επιστήμη" προσδεδεμένη ως tender στη πολιτική, άρα άγεται και φέρεται κατά τα θέλω της.. Και πολιτική είναι τα πάντα συμπεριλαμβανομένης και της ανάσας μας πλην ίσως του life style



Αφιέρωμα με αιχμηρούς χαρακτηρισμούς κάνει το γαλλικό περιοδικό  Paris Match στους πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων. Ιδιαίτερα απέναντι στο Γιάνη Βαρουφάκη κρατά αρκετά σκληρή στάση χαρακτηρίζοντάς τον ως «κομμουνιστή με τάσεις Burberry» λόγω του κασκόλ που φορούσε.

Από την κριτική του περιοδικού δεν ξεφεύγει ούτε ο «άπειρος» Αλέξης Τσίπρας που «βρίσκεται από τις 20 Φεβρουαρίου στριμωγμένος ανάμεσα στις υποχωρήσεις που έκανε με κρύα καρδιά στις Βρυξέλλες και στις διαμαρτυρίες των ψηφοφόρων του», ενώ  «επιθυμεί να προστατεύσει τον υπουργό Οικονομικών του, ο οποίος δεν έχει πλέον ερείσματα στο εσωτερικό του κόμματος».

Το δημοσίευμα ξεκινά ως εξής «Εδώ και δώδεκα ημέρες, ένας πόλεμος νεύρων παίζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και τα άλλα μέλη της ζώνης του ευρώ. Εάν το  ενδεχόμενο «Grexit» φαίνεται να αποκλείεται, ωστόσο η κρίση δεν έχει τελειώσει».

Η πρώτη αναφορά στους πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων γίνετια με τον πρόεδρο του  Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος «χλευάστηκε για την έλλειψη λεπτότητας, και φάνηκε ότι ο Ολλανδός έχει χάσει την ψυχραιμία του, αφού κατά την πρώτη συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στην Αθήνα, σχεδόν αρνήθηκε να του σφίξει το χέρι. Από τότε, χρονοτριβεί και θέλει να είναι «αισιόδοξος» για την έκβαση των συζητήσεων» γράφει το δημοσίευμα.


«Iron Man» είναι σύμφωνα με το Paris Match  ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ο πρώην φορολογικός δικηγόρος, βετεράνος της γερμανικής πολιτικής σκηνής έχει σταδιακά σκληρήνει τη στάση του απέναντι στα ελληνικά αιτήματα. Οι φήμες λένε ότι ευνοεί το σενάριο του «Grexit» από το 2011».

«Ιδιαίτερα σκληρό» χαρακτηρίζει το περιοδικό τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουις ντε Γκουίντος, οικονομολόγο που είναι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup στο τέλος του τρέχοντος έτους. Ο Ισπανός υπουργός ανησυχεί για την άνοδο στις δημοσκοπήσεις του κόμματος Podemos, το οποία συμμερίζεται το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για το τέλος της λιτότητας. «Ο Γκουίντος υπερασπίστηκε τη σκληρότερη γραμμή» υποστηρίζει το περιοδικό.

Το άρθρο καταλήγει με αναφορές στο ελληνικό δίδυμο, Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, άπειρος, εξελέγη από ένα κόμμα της άκρας Αριστεράς, αλλά συνεργάζεται με ένα κόμμα της άκρας Δεξιάς και βρίσκεται από τις 20 Φεβρουαρίου στριμωγμένος ανάμεσα στις υποχωρήσεις που έκανε με κρύα καρδιά στις Βρυξέλλες και στις διαμαρτυρίες των ψηφοφόρων του. Δέχτηκε ορισμένους όρους που έθεσε η ευρωζώνη για να συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αλλά πολλοί από τους συντρόφους του δεν θέλουν ούτε να ακούσουν. Και παρά το γεγονός ότι πήρε μια ανάσα συμφωνίας για 4 μήνες, εντούτοις θα δυσκολευτεί να το περάσει στην ελληνική Βουλή.
Κάνει ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις και επιθυμεί να προστατεύσει τον υπουργό Οικονομικών του, ο οποίος δεν έχει πλέον ερείσματα στο εσωτερικό του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ» τονίζεται.


 

Και για το τέλος ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών για τον οποίο χρησιμοποιεί τους πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς: «Ο Βαρουφάκης, ο ροκ σταρ, οικονομολόγος με πολλά πτυχία, κατόρθωσε το ακατόρθωτο να ενώσει όλους τους ομολόγους εναντίον του. «Κομμουνιστής τάση Burberry» όπως τον αποκαλούν ορισμένοι εξαιτίας της εσάρπας του, τα σχόλια που έκανε για τις ικανότητες άλλων υπουργών Οικονομικών επιδείνωσαν το κλίμα που ήταν ήδη πολύ τεταμένο από την ημέρα της ορκωμοσίας του.
 

Σύμφωνα με πολλές πηγές που συμμετείχαν στις μαραθώνιες συνεδριάσεις των Βρυξελλών η ατμόσφαιρα δεν ήταν ποτέ τόσο δύσκολη. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που χρειάστηκε να απομονώσουν τον Βαρουφάκη από τον ομόλογό του Σόιμπλε στις 20 Φεβρουαρίου και οι άλλοι υπουργοί πηγαινοέρχονταν για να συμφωνήσουν στα κείμενα. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα είχε στείλει μια επιστολή με την οποία παραδινόταν σε πολλά σημεία. Αλλά το είχε αρνηθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φοβούμενος ότι πρόκειται για «Δούρειο Ιππο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: