Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

SPIEGEL : ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 Τα 227 δις της εισροής στα Ελληνικά ταμεία δεν ήταν δώρα αλλά δάνεια..

Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ως μονόδρομο για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης προτείνει σε σημερινό δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Spiegel, ενώ η γερμανική Βουλή ψηφίζει για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.


Όπως τονίζεται στο άρθρο γνώμης, τα 227 δισεκ. ευρώ που έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια δεν ήταν δώρα, ήταν δάνεια. Ωστόσο είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουν οι χώρες - πιστωτές, με πρώτη απ' όλες τη Γερμανία ότι τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στα ταμεία τους. 

«Μπορεί να είναι λάθος ο τρόπος που το εκφράζουν οι Έλληνες αλλά στον πυρήνα του προβλήματος έχουν δίκιο, η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα του χρέους», γράφει το άρθρο, το οποίο εκτιμά στο άρθρο ότι με τα πακέτα βοήθειας που δίνει η Γερμανία, «έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο».

Το κούρεμα του χρέους θα έδινε στην ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να ορθοποδήσει και να γίνει ξανά υπεύθυνη για τον εαυτό της, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμη και ικανή να απαλλάξει τη χώρα από τα δεινά της διαφθοράς και να επιβάλει επιτέλους ένα λογικό φορολογικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: