Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 Περί της ταμπακέρας (συμφωνία - παράταση) ούτε κουβέντα.. Κρατούν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα..

Τόσες ώρες εδώ μέσα δεν μας φωτίσατε, εμάς τουλάχιστον, πιστεύω δεν φωτίσατε και τον ελληνικό λαό, κύριοι της κυβέρνησης, κύριε πρωθυπουργέ, ουσιαστικά, για το τι θα κάνετε για τη διαπραγμάτευση, τι ακριβώς έχετε κάνει μέχρι τα τώρα και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που θέσαμε και εισηγητικά.


Αντίθετα, γίναμε μάρτυρες μιας γνωστής δικομματικής διαμάχης σε νέα φυσικά εκδοχή - από τα παλιά έρχεται και αυτή - με νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου, και βεβαίως κι απ' τη μεριά σας με φραστικές επιθέσεις προς την αξιωματική αντιπολίτευση και η αξιωματική αντιπολίτευση με χειρισμούς για τον κανονισμό και άλλα σχετικά, προκειμένου κατά τη γνώμη μας, και το λέμε ειλικρινά, να κρύψετε την ουσιαστική συμφωνία για τους δρόμους αυτής της διαπραγμάτευσης, για τη συμφωνία - γέφυρα, την τετράμηνη, που είναι παράταση του υπάρχοντος μνημονίου που είχε ψηφίσει η προηγούμενη συγκυβέρνηση και βεβαίως το γεγονός της άρνησής σας να γίνει ουσιαστική σήμερα συζήτηση στη Βουλή και βεβαίως να τεθεί, να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές και να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να ξέρει και ο ελληνικός λαός τι ακριβώς πρεσβεύει ο καθένας εδώ μέσα και ως πολιτικό κόμμα το καθένα συλλογικά και ατομικά ο κάθε βουλευτής.

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δεν αφορά τις ανάγκες του λαού

Οσοι έτρεφαν αυταπάτες για τα προεκλογικά σας συνθήματα, όσοι πίστεψαν ότι θα σκίσετε πραγματικά τα μνημόνια και θα βαράτε και τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές μπορούν και πρέπει να βγάλουν τώρα συμπεράσματα. Δεν αναφέρομαι στους αγαπητούς κυρίους και κυρίες αυτής της αίθουσας, αλλά στον ελληνικό λαό. Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησής σας με τους δανειστές δεν αφορά την ικανοποίηση πραγματικών αναγκών του λαού. Οι «κόκκινες γραμμές» σας δεν αφορούν ούτε το στοιχειώδες, την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών της λαϊκής οικογένειας που μάτωσε την περίοδο της κρίσης. Προσπαθείτε να παρουσιάσετε τις επιμέρους διαφορές και ενστάσεις σας για το ποιο θα είναι το μείγμα διαχείρισης του χρέους, περιοριστικό, επεκτατικό, μείξη αυτών των δύο, δεν έχει τόση σημασία, ως μείζον θέμα, το οποίο δήθεν θα φέρει αυτόματα και φιλολαϊκές αποφάσεις και μέτρα.

Ολα αυτά τα πάρε - δώσε, τα σούρτα - φέρτα και του κυρίου πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης, που παρακολουθεί με πάρα πολλά ερωτήματα ο ελληνικός λαός σήμερα, βεβαίως έχουν να κάνουν με την ίδια τη διαδικασία της αλλαγής αυτού του μείγματος και το γεγονός ότι είναι πιο πολύπλοκη και περίπλοκη αυτή η διαδικασία σήμερα σε σχέση με παλιότερα. Γιατί τώρα η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, μια σειρά χρόνια, και βέβαια αυτό προσπάθησε να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αφού αυτή είναι η διαδικασία εντός των τειχών της ΕΕ.

Η ΕΚΤ καθορίζει την ενιαία νομισματική πολιτική των κρατών - μελών, το Γιούρογκρουπ κανονίζει τους ενιαίους δημοσιονομικούς στόχους για τα κράτη - μέλη, για όλα τα κράτη - μέλη και για την Ελλάδα φυσικά. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι και αλυσοδεμένη με τα δάνεια, το μεγάλο χρέος κ.λπ., και βεβαίως δεν έχει και ρευστό.

Αυτή είναι όλη η ιστορία για να είμαστε ειλικρινείς όλοι μεταξύ μας. Ετσι εξηγείται και αυτό που λέμε εμείς και αυτό που κρύβετε εσείς, ενώ το υλοποιείτε στην πράξη, ότι τα πάντα θα πρέπει να έχουν την έγκριση του Γιούρογκρουπ και θα πρέπει να συνοδεύεται αυτή η έγκριση από συγκεκριμένες συμφωνίες εξυπηρέτησης του δανείου, δηλαδή με μνημόνιο, άσχετα πώς το ονομάζει ο καθένας.
 
Ο λαός που πλήρωσε την καπιταλιστική κρίση, καλείται να πληρώσει και την ανάπτυξη

Μάταια λοιπόν προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους εργαζόμενους με χιλιοειπωμένα συνθήματα για τέλος της λιτότητας, υφεσιακών μέτρων κ.ά. Τα μέτρα που λαμβάνονται και θα ληφθούν είναι για να δοθεί ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη - γιατί αυτή είναι και έτσι λέγεται, όσο και αν μας λέτε ότι χρησιμοποιούμε ξύλινη γλώσσα -, για να προσελκύσετε επενδύσεις μονοπωλιακών ομίλων. Είναι μέτρα που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες σε όφελος των κερδών των λίγων. Τα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν την κρίση, θα κληθούν και πάλι να ξαναπληρώσουν. Δεν υπάρχει καπιταλιστική ανάπτυξη χωρίς ξεζούμισμα των εργαζομένων, χωρίς αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης, χωρίς να γίνεται φθηνότερη η εργατική δύναμη, χωρίς ανεργία, που τη χρησιμοποιούν γι' αυτούς που δουλεύουν, για να ρίχνουν πιο κάτω τα μεροκάματα, χωρίς ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Αυτό αποδεικνύει η πείρα σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, η πείρα των ΗΠΑ, η πείρα της Ιαπωνίας που ακολούθησαν και επεκτατική πολιτική, θιασώτες της οποίας είστε και εσείς.

Οι αστικές τάξεις και οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας διαπραγματεύονται μεταξύ τους φυσικά και αυτές, πολύ σκληρά σε ορισμένα ζητήματα, αλλά είναι ενωμένες όταν πρόκειται να προχωρήσουν τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις τους, τις αναδιαρθρώσεις, για να θωρακίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων τους.
Ο λαός μας θα πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του απέναντι στους πραγματικούς αντιπάλους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό μας από την προετοιμασία για σύγκρουση, για ρήξη και με την ΕΕ και με το κεφάλαιο και με την εξουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: