Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΕΣΠΑΣΑΝ ΟΛΑ Τ' ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ

  «Νύχτα των κρυστάλλων» έζησαν το βράδυ της Πέμπτης τα Λεχαινά

Αγνωστοι έσπασαν πάνω από 15 αυτοκίνητα αλλοδαπών μεταναστών από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία, που ήταν παρκαρισμένα σε διάφορα σημεία της πόλης.


Με πέτρες, τούβλα και άλλα βαριά αντικείμενα οι άγνωστοι βάνδαλοι έσπασαν τα τζάμια των αυτοκινήτων χωρίς να προξενήσουν άλλες φθορές. Όπως δήλωσαν τα θύματα της επίθεσης σε τοπικά μέσα, η επίθεση είχε ρατσιστικό χαρακτήρα, ενώ σημείωσαν ότι φοβούνται για τα χειρότερα! 

Ωστόσο, οι αρχές δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα εάν όντως πρόκειται για κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης ή «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα ήταν παρκαρισμένα στο πάρκινγκ του δήμου στην παλιά αγορά και στους γύρω δρόμους. Η επίθεση ήταν ξεκάθαρα στοχευμένη, καθώς  ο δράστης ή οι δράστες  δεν «χτύπησε» μόνο τα αυτοκίνητα που είχαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά και αυτοκίνητα με ελληνικούς αριθμούς που ανήκουν σε αλλοδαπούς.

Αφού συνειδητοποίησαν ότι τα αυτοκίνητά τους ήταν σπασμένα,  όλα τα «θύματα» των επιθέσεων συγκεντρώθηκαν το επόμενο μεσημέρι στον χώρο του δημοτικού πάρκινγκ για να διαμαρτυρηθούν. 

Εκεί βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος και ο δημοτικός σύμβουλος Νεόφυτος Παπαδόπουλος που άκουσαν τις ανησυχίες και τους φόβους των αλλοδαπών μεταναστών.

«Έχω οικογένεια, τι θα γίνει αν μετά το αυτοκίνητό μου έρθουν το βράδυ και χτυπήσουν το σπίτι μου;» είπε ένα από τα θύματα της επίθεσης. Παράλληλα, ένα ακόμα από τα θύματα  πρόσθεσε:

«Μετά από αυτό φοβόμαστε ακόμα και στα σπίτια μας να πάμε. Μπορεί και να κινδυνεύουμε, να διατρέχει κίνδυνο ακόμα και η ζωή μας».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών το οποίο κάνει λεπτομερείς έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: