Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ


Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά!


Παλεύουμε ενάντια σε παλιά και 
 νέα μνημόνια για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!




ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ, με τα αδέλφια και τους γονείς μας!

Στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος στις 10:00!



Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936 και όλους όσους έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Από τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης, εμπνεόμαστε, γεμίζουμε θάρρος και αισιοδοξία για τους σκληρούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας, για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γράψουν οι λαοί.

Η εργατική πρωτομαγιά μας διδάσκει ότι τίποτα δε χαρίζεται!

Οργανώνουμε την μαζική, μαχητική μας συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα «Καμία ανοχή στην νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ, όπως και αν ονομαστεί. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας.».

Η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά στις σχολές και τα σπίτια μας δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς και αναμονή. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζει στο δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, συνεχίζει την επίθεση ενάντια σε εμάς και τις οικογένειές μας.

Ø      Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στους φοιτητές και σπουδαστές με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από 17 Μάρτη 2015, στα ταμειακά διαθέσιμα των ΑΕΙ και ΤΕΙ, των δήμων και όλων των δημόσιων οργανισμών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος. Αυτή η πολιτική θα έχει άμεσες τραγικές επιπτώσεις στις σπουδές μας, έρχεται να προστεθεί στις τεράστιες ελλείψεις που ήδη έχουν τα Ιδρύματα μας από τη μείωση προϋπολογισμών 50% και 70% σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αντίστοιχα τα τελευταία 5 χρόνια και την «κλοπή» 187.000.000€ από τα αποθεματικά τους. Αντί να επιστρέψουν τα «κλεμμένα» αρπάζουν ότι είχε απομείνει στις σχολές μας!!!

Ø      Την ίδια στιγμή χαρίζουν 500 εκατομμύρια στο ΝΑΤΟ ενισχύοντας τους μακελάρηδες των λαών που μαζί με την ΕΕ είναι η αιτία για το μεγάλο έγκλημα με τους χιλιάδες νεκρούς μετανάστες που πέθαιναν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να ξεφύγουν από τους πολέμους και την εξαθλίωση.       

Ø      Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε το Υπουργείο Παιδείας με την κατάργηση μιας σειράς μέτρων, που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο του κινήματος, δεν δίνει καμία λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας, δεν αναιρεί την άθλια κατάσταση που συναντάμε καθημερινά.

Ø      Όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, επικροτώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις μετεγγραφές, «οι γονείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους(!) όταν συμπληρώνουν το μηχανογραφικό, αφού γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν αντέχουν οικονομικά να σπουδάσουν τα παιδιά τους» ή αλλιώς ο καθένας θα σπουδάζει με βάση την τσέπη του!

Η ελπίδα βρίσκεται στον κοινό αγώνα, στην ενότητα φοιτητών και εργαζόμενου λαού!

Η θέση όλων εμάς, των φοιτητών και των σπουδαστών που αγωνιούμε για να καταργηθούν παλιά και νέα μνημόνια, για να μπει ένα τέλος στην επίθεση που δέχονται οι σπουδές και το μέλλον μας, βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τους εταίρους, τους δανειστές, τις δεσμεύσεις, τους σεβασμούς στους κανόνες της ΕΕ και την πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια. Η θέση μας βρίσκεται στον κοινό αγώνα με το εργατικό κίνημα. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί. 

Η νέα γενιά δεν μπορεί να συμβιβαστεί με ένα Πανεπιστήμιο που συνεχίζει να λειτουργεί στα πλαίσια των αντιδραστικών κατευθύνσεων της ΕΕ, ένα Πανεπιστήμιο Α.Ε. Γιατί δεν ανεχόμαστε να αρπάζουν τα λεφτά των Ιδρυμάτων την ίδια στιγμή που ταΐζουν με δισεκατομμύρια βιομηχάνους και τραπεζίτες για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Γιατί δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώνουμε ένα «σκασμό» λεφτά για να σπουδάσουμε! Γιατί δεν ανεχόμαστε να μένουμε χωρίς τα στοιχειώδη, όπως η καθαριότητα και η θέρμανση των σχολών μας, επειδή εξαρτώνται από τα κέφια των εργολάβων! Γιατί αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια για πλήρη προσαρμογή του περιεχομένου σπουδών και των αποφοίτων, στις ανάγκες των μονοπωλίων για περισσότερα κέρδη!


  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές! Ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-αναλώσιμα-μετακινήσεις!
  • Κάτω τα χέρια από τα ταμεία των σχολών μας! Οι Πρυτανείες και οι διοικήσεις των σχολών να απειθαρχήσουν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!
  • Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά 187 εκατομμυρίων στις σχολές μας!
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Διαγραφή των χρεών των ΑΕΙ και ΤΕΙ προς όλες τις δημόσιες εταιρίες ηλεκτρισμού, νερού, τηλεφώνου, θέρμανσης!
  • Να καταργηθεί τώρα το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ για την Παιδεία, ο νόμος-πλαίσιο και το σχέδιο Αθηνά!
  • Να προσληφθεί τώρα το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε φύλαξη και καθαριότητα με την ευθύνη του Πανεπιστημίου! Έξω οι εργολάβοι από τις σχολές!
  • Να γίνουν προσλήψεις καθηγητών, μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και διοικητικών ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε όπως μας αξίζει!
  • Να παρθεί τώρα νομοθετική ρύθμιση που να μην επιτρέπει ακύρωση μετεγγραφών και να καλύπτει όλους τους φοιτητές από μετεγγραφή! Καμία εφαρμογή της απαράδεκτης απόφασης του ΣτΕ από καμία σχολή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
  • Να δοθούν τώρα πάσο, κάρτες σίτισης, κτλ σε όσους δεν έχουν πάρει ακόμα. Να αυξηθούν τα κλιμάκια και οι εργαστηριακές ομάδες για όσους δεν χωράνε σε αίθουσες και εργαστήρια.
  • Καμιά εστία χωρίς θέρμανση, ζεστό νερό, όλες τις απαραίτητες υποδομές για να μπορούν οι φοιτητές και σπουδαστές να ζουν και να μελετούν άνετα. Άμεση ενοικίαση δωματίων ή χορήγηση επαρκούς επιδόματος ενοικίου για τους φοιτητές και σπουδαστές που αδυνατούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, με την ευθύνη του κράτους, χωρίς ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.
  • Να πληρωθούν άμεσα όλες οι πρακτικές. Κανένας πρακτικάριος απλήρωτος, ανασφάλιστος. Πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα  - Να εξασφαλιστεί δωρεάν περίθαλψη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές.
  • Να παρθούν μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.
  • Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: