Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 Αν διερωτάστε ως οι προηγούμενοι και τα Μιντιακά γιουσουφάκια τους που θα βρείτε τα λεφτά, η απάντηση είναι μία:

Σε αυτούς που μας λήστεψαν ! Στις τσέπες των καπιταλ(η)στών!!


Πολύ βαρύ για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και του ασφαλιστικού συστήματος – τουλάχιστον σε αυτή τη φάση – φαίνεται να αποδεικνύεται το πακέτο των αλλαγών που ήθελε να υιοθετήσει η κυβέρνηση όσον αφορά στο ασφαλιστικό.


Ο συνδυασμός της καταβολής 13ης σύνταξης, της μη εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικές συντάξεις αλλά και του παγώματος του νόμου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη όσον αφορά τον υπολογισμό των κύριων συντάξεων, δημιουργούσε οικονομικό άνοιγμα άνω του 1 δισ. ευρώ, το οποίο, σε συνδυασμό με το ετήσιο έλλειμμα της τάξεως των 1,2 δισ. ευρώ, δημιουργούσε εκρηκτικό μείγμα.

Έτσι, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η κυβέρνηση – τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα έλεγε χθες το βράδυ ανώτατο στέλεχος – φέρεται τώρα διατεθειμένη να παγώσει την εξαγγελία για καταβολή της 13ης σύνταξης.

Παραμένει ως κόκκινη γραμμή ή μη περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων με οριζόντιο χαρακτήρα, δεν αποκλείεται όμως να υπάρξουν παρεμβάσεις στις υψηλότερες επικουρικές συντάξεις.

Το τι θα θεωρηθεί ως «υψηλότερες» (όπως και το αν θα προχωρήσει τελικώς η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η μη περικοπή εισοδημάτων εμφανίζεται μέχρι τώρα ως κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση) θα προκύψει από τη διαδικασία της κοστολόγησης.
Εξαιρετικά πιθανή θεωρείται πλέον η κατάργηση όλων των διατάξεων που οδηγούν σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, και μάλιστα με τρόπο ώστε ουδείς να μπορεί να συνταξιοδοτηθεί πριν από την ηλικία των 60 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: