Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ..) ΟΙ ΜΑΣΤΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

 Η ταξική δικαιοσύνη δαγκώνει σαν τα φίδια μόνον τους ξυπόλητους


«Καμπάνες» από 10 έως 12,5 έτη, επιβλήθηκαν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με «αντικείμενο» τη σωματεμπορία και βασικό «πρωταγωνιστή» τον ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας φούρνου, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.


Η δικαιοσύνη τους επέβαλε καταβολή εγγυοδοσίας από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.
 

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον πρώην ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων, Αγγ. Γιαννακόπουλο, τους υπαλλήλους καταστήματος Μιχαήλ Κρέτου και Φλιοστόρ Ιγκόρ για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας, ενώ για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) ο απόστρατος αστυνομικός Κ. Κύρου.
 

Επίσης, ο Κρέτου Μιχαήλ καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο Φλιοστόρ Ιγκόρ για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. Ο τελευταίος μαζί με τον Αγγ. Γιαννακόπουλο καταδικάστηκαν επίσης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αρπαγή.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρξε διαφωνία στην ετυμηγορία του, με αποτέλεσμα να μην είναι ομόφωνη, μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας, η οποία είχε την άποψη ότι υπήρξαν αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων.
 

Ο Αγγ. Γιαννακόπουλος καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και έξι μήνες, ο Μιχαήλ Κρέτου 12 έτη και έξι μήνες και σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε ο Ελιοστόρ Ιγκόρ . Αντίστοιχα, για τον κ. Κύρου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Ελεύθεροι με εγγυήσεις


Για τους τέσσερις καταδικασθέντες αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και με την καταβολή εγγυοδοσίας. Για τον Αγ. Γιανακόπουλο ορίστηκε το ποσό των 200.000 ευρώ, για τον Φλιοστόρ Ιγκόρ 70.000 ευρώ, για τον Κ. Κύρου, η εγγύηση ορίστηκε στα 50.000 ευρώ, ενώ για τον Μιχαήλ Κρέτου στα 20.000 ευρώ.
Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και στους τέσσερις καταδικασθέντες κατά πλειοψηφία (2-1), καθώς ένα μέλος της έδρα έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Επίσης, καταδικάστηκε η Αννα Μαρία Κούλπα για τα πλημμελήματα της αντίστασης και της απλής σωματικής βλάβης, με το δικαστήριο να ορίζει ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή στην έφεση.
Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και για την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: