Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Προπαγάνδα της ΕΛΑΣ

Τελικά το πρόβλημα της αστυνομίας ήταν… επικοινωνιακό! Έτσι φαίνεται να πιστεύει ο Γ. Πανούσης, ο οποίος φιλοδοξεί να συνδυάσει την καταστολή με την προπαγάνδα. Δηλαδή, αφού επέμβει η αστυνομία θα μπορεί μετά να κερδίσει και τις εντυπώσεις. Μαθαίνουμε λοιπόν πως η ομάδα φωτογράφων που διέθετε η Αστυνομία έχει αντικατασταθεί από καμεραμέν, έτσι ώστε στη συνέχεια να ενημερώνονται τα ΜΜΕ με αστυνομικό (στην κυριολεξία) ρεπορτάζ. Τώρα, αν μαζί με το ρεπορτάζ γίνεται και φακέλωμα, τότε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. 


Έτσι, προ δεκαημέρου άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ είχαν κάμερες στα κράνη, με τις οποίες κατέγραφαν διαδηλωτές! Ο Γ. Πανούσης έχει αναγγείλει επίσης και τη δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού της Αστυνομίας.

«Πήγαινε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ»

Εάν ο κύριος Τσίπρας θέλει να προχωρήσει τη συμφωνία θα πρέπει να πει σε όποιο από τα στελέχη του διαφωνεί «άντε γεια, και πήγαινε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όποιους άλλους, και να φτιάξει τον ΣΥΡΙΖΑ κεντροαριστερό σχηματισμό». Αυτά είπε, ανάμεσα σε άλλα, στο σχολιασμό του στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι ο διευθυντής της Καθημερινής Αλ. Παπαχελάς την Πέμπτη το βράδυ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Ρίγας. Τα συστημικά Μέσα επιδιώκουν να επιβληθεί η κυρίαρχη πολιτική, αλλά με τον τρόπο τους φανερώνουν πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τον καθαρό πολιτικό της λόγο, το αντιΕΕ αντικαπιταλιστικό της πρόγραμμα και την πολιτική συνεργασία των ανατρεπτικών δυνάμεων της Αριστεράς που προωθεί αναδεικνύεται αντικειμενικά σε σημείο αναφοράς των διαφοροποιήσεων από την πορεία υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ.

Βάουτσερ για… όλους

Ανακλήθηκε το τελευταίο πρόγραμμα βάουτσερ ανέργων «λόγω σημαντικών σχεδιαστικών προβλημάτων της πρόσκλησης». Οι λόγοι που επικαλέστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου αποδεικνύουν όχι τον «κακό σχεδιασμό» αλλά την αντεργατική φύση όλων αυτών των προγραμμάτων που σχεδιάζονται για το κεφάλαιο. Διότι πάντα οι ευνοημένοι είναι τόσο οι πάροχοι κατάρτισης (το 75% των κονδυλίων θα κατέληγε στα ΚΕΚ!) όσο και οι … ωφελούμενες επιχειρήσεις, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο κατασκευαστικός κλάδος ο οποίος θα λάμβανε τη μερίδα του λέοντος των 16.000 ανέργων. Προφανώς μέλημα της νέας κυβέρνησης είναι να μοιράσει πιο «δίκαια» το φθηνό εργατικό δυναμικό και τα σχετικά αργύρια της ΕΕ.

Δεν πλήρωσες; Προσαγωγή!

Τα ξημερώματα της 21ης Μάη τα ΜΑΤ προχώρησαν σε επίδειξη αυταρχισμού στον πεζόδρομο της Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη, με μαζικές προσαγωγές 60 ατόμων που το «έγκλημά» τους ήταν η παρουσία τους στον δημόσιο χώρο της πόλης. Αυτό καταγγέλλει με δήλωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Αγαπητός. «Είναι γνωστό ότι η δημοτική αρχή Μπουτάρη και επιχειρηματίες της πόλης έχουν ξεκινήσει εκστρατεία δαιμονοποίησης των νέων που δεν γίνονται πελάτες των ακριβών μαγαζιών της περιοχής Ικτίνου. Φαίνεται πως για κάποιους το κέντρο της πόλης δεν χωρά όποιον δεν έχει να πληρώσει 6 ευρώ την μπίρα. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η αστυνομία συνεχίζει να αποτελεί δύναμη που στηρίζει τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς, αλλά και να κάνει επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στη νεολαία» τονίζει ο επικεφαλής της Ανταρσίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Οκτώ μήνες για ένα… Μαλόξ

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής καταδίκασε σε φυλάκιση οκτώ μηνών κάτοικο της περιοχής που συνελήφθη πολύ αργότερα από το τέλος μιας πορείας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Η αιτιολογία ήταν ότι είχε ρίξει στο πρόσωπό του Μαλόξ, ουσία που περιορίζει την επίδραση των δακρυγόνων! Αντί στο εδώλιο του κατηγορουμένου να βρίσκονται τα «όργανα της τάξης» για τη βίαιη καταστολή διαδηλωτών και το βομβαρδισμό τους με χημικές ουσίες, βρέθηκαν τέσσερεις αγωνιστές. Ο μόνος που καταδικάστηκε ήταν αυτός που… τόλμησε να ρίξει Μαλόξ στο πρόσωπό του για να προστατεύσει την υγεία του από τα τοξικά προϊόντα καταστολής…

Εργατική νίκη στα Έβερεστ

Με νίκη ολοκληρώθηκε ο πολυήμερος ρδιαγώνας του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων ενάντια στην «οικειοθελή αποχώρηση», την απόλυση χωρίς αποζημίωση δηλαδή, εργαζομένης στα Έβερεστ. Σε αρκετά καταστήματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και αλλού έγιναν αποκλεισμοί, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μετρήσει πολύ τις αντιδράσεις του κοινού και το προφίλ της. Έτσι, αναδιπλώθηκε και αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την αποζημίωση απόλυσης προς την απολυμένη, η οποία ανερχόταν σε πολλές χιλιάδες ευρώ, και ήδη ξεκίνησε η αποπληρωμή της. Κι όλα αυτά ενώ αρχικά με εκβιαστικές μεθόδους την υποχρέωσε να υπογράψει οικειοθελή αποχώρηση. Αποδείχτηκε άλλη μια φορά ότι μόνο η εργατική διεκδίκηση και ο «εκβιασμός» της εργοδοσίας μπορούν να σπάσουν την αδιαλλαξία της…

Δεν υπάρχουν σχόλια: