Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΗ ΤΩΝ .."ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ" ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ

 (Άστο ρε Πάνο μην το κουράζεις επειδή τα οφέλη της συμμετοχής της χώρας στη φωλιά του κούκου τα έχει νιώσει ο λαός στο πετσί του διαχρονικά τόσο επί της Κύπρου όσο και επί του Αιγαίου και της Θράκης.. )



Το λαό στην καρμανιόλα των ιμπεριαλιστικών πολέμων βάζει η κυβέρνηση, μέσω του ΝΑΤΟ. Ετσι, ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, Π. Καμμένος, προπαγανδίζει τα ...οφέλη από τη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο.

(Άστο ρε Πάνο μην το κουράζεις επειδή τα οφέλη της συμμετοχής της χώρας στη φωλιά του κούκου τα έχει νιώσει ο λαός στο πετσί του διαχρονικά τόσο επί της Κύπρου όσο και επί του Αιγαίου και της Θράκης.. )

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, μετά τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με την υφυπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Κριστίν Γουόρμουθ, είπε: «Μιλήσαμε για τα θέματα που αφορούν τη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα τα θέματα της τρομοκρατίας και το ρόλο που θα παίξει η Ελλάδα, το σημαντικό ρόλο που παίζει η Σούδα και η ναυτική βάση, όπως επίσης και τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια ΝΑΤΟική αεροπορική βάση, μάλλον οι δραστηριότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κρήτη να μεταφερθούν κατόπιν της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, μετά από εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Κάρπαθο».

Παραπέρα, και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» της Ρόδου, την Τρίτη, ο Καμμένος, επισκεπτόμενος την Κάρπαθο με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από το θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, επέμεινε πως «η Κάρπαθος διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Αιγαίου. Είναι σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλη γεωστρατηγική σημασία και για την Ελλάδα και για το ΝΑΤΟ η δημιουργία μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο», δείχνοντας και την πρεμούρα της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους της λυκοσυμμαχίας, να παίξει ενεργό ρόλο στην προώθηση των σχεδιασμών της στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, περιοχή όπου οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Επέμεινε, δε, ότι «με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των πολιτών, μπορεί πράγματι (σ.σ. η Κάρπαθος) να φιλοξενήσει μία μεγάλη εγκατάσταση συμμαχική, η οποία θα εξυπηρετήσει και τα συμμαχικά αλλά και τα εθνικά συμφέροντα».

Επιπλέον, ο υπουργός Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είπε εμμέσως πλην σαφώς στους νησιώτες ότι αν θέλουν να έχουν περίθαλψη, θα πρέπει να δεχτούν να έχουν και ΝΑΤΟική βάση, μιλώντας για «τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες που θα διαμένουν εδώ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τη δημιουργία υποδομών που έχει ανάγκη η Κάρπαθος, όπως νοσοκομεία, και βεβαίως θα μπορεί η Κάρπαθος να μετατραπεί και σε ένα μεγάλο κέντρο εκπαίδευσης των ιπταμένων όλων των συμμαχικών χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: